$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"
쳇봇 이모티콘
안녕하세요!
ScienceON 챗봇입니다.
궁금한 것은 저에게 물어봐주세요.

논문 상세정보

방사선조사에 의한 인삼분말의 저장성에 관한 연구

A Study on the storage of Ginseng Powder by r-Irradiation

Abstract

To determine the effect of r-irradiation on the microorganisms destruction and the changes of general constituents of Ginseng Powder, three samples were analyzed at 1st and 3rd month after r-irradiation. The results were as follows: 1. Total bacterial counts were decreased during storage as the irradiation dose increased. It seems that about 300 Krad was satisfactory to the regulation of ginseng powder. ($5.0 \times 10^4 /g$) 2. Coliform group was also decreased during storage as the irradiation dose increased. Coliform group was not detected at the irradiation dose higher than 500 Krad. 3. Total bacterial counts and coilform group were in proportion to the content of moisture in ginseng powder. 4. The contents of moisture, ash, crude protein, crude lipid and total sugar in ginseng powder during storage had nearly no changes. 5. The content of reducing sugar in ginseng powder during storage had the increasing tendencies as the irradiation dose increased. 6. The content of amino-nitrogen in ginseng powder during storage had the decreasing tendencies as the irradiation does increased.

참고문헌 (0)

  1. 이 논문의 참고문헌 없음

이 논문을 인용한 문헌 (0)

  1. 이 논문을 인용한 문헌 없음

원문보기

원문 PDF 다운로드

  • ScienceON :

원문 URL 링크

원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다. (원문복사서비스 안내 바로 가기)

상세조회 0건 원문조회 0건

DOI 인용 스타일