$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"
쳇봇 이모티콘
안녕하세요!
ScienceON 챗봇입니다.
궁금한 것은 저에게 물어봐주세요.

논문 상세정보

HPLC에 의한 벌꿀의 당성분에 관한 연구

A Study on Saccharides in Honey via HPLC

Abstract

Saccharides in Korean honey have been analyzed by traditional wet chemical methods and several chromatographic technics gas, paper, column and thin layer chromatography. A simple, rapid and versatile method for the separation and determination of saccharides via high performance liquid chromatography were used eluting with $H_2O : CH_CN$ at 25:75, at a flow rate of 1.0ml/min. Acasia honey contained 36.8% fructose, 31.4% glucose, 1.7% sucrose and bush clover honey held 34.4% fructose, 32.3% glucose and 30% sucrose. Difference on the regional distribution were not found in the quantity of saccharides (42 species). The quality of inferior honey was assumed to contain much maltose, sugar and glucose than common honey.

저자의 다른 논문

참고문헌 (0)

  1. 이 논문의 참고문헌 없음

이 논문을 인용한 문헌 (0)

  1. 이 논문을 인용한 문헌 없음

DOI 인용 스타일