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논문 상세정보

동결 및 Filter Cake 건조과정이 공침법에 의한 Ba-ferrite제조에 미치는 영향

The Effect of Freezing and Filter Cake Drying Process on the Preparation of Ba-Ferrite by Coprecipitation

초록

pH에 따른 Ba.Fe 수산화물의 용해도를 용해도적(Ksp)을 가지고 계산하여 침전물을 얻었으며 침전물은 $750^{\circ}C$에서 결정화하여 $BaFe_12O_19$ 단일상을 형성한다. 공침물을 각기 다른 Process를 사용하여 filtering과 sintering하였다. 즉 공침전물을 filter cake drying과 일반적인 grinding한 후 pressing하는 방법으로 소결시켰으며 각각 $950^{\circ}C$$1,100^{\circ}C$ 2시간 열처리에 의해 이론밀도의 98%에 이르는 치밀한 소결체를 얻을 수 있었다. 또한 freezing process에 서는 colloid상태의 침전물이 수십$\mu\textrm{m}$의 분말을 형성하여 Filtering 효율을 크게 증진시킬 수 있었다.

Abstract

Ba.Fe - hydroxide precipitates were obtained by the variation of pH levelsm, which process was based on the calculated solubility from the solubility product(Ksp). Single phase $BaFe_12O_19$ was synthesized above $790^{\circ}C$. The 98% of theoretical density was obtained in the specimens formed from the filter cake drying and the hand pressing at temperatures $95^{\circ}C$ and $1,100^{\circ}C$ for 2hrs, respectively. The feezing of colloidal coprecipitate suspension formed powders up to several tens of micron size, which led to reduce the filtration time and the consumption of distilled water.

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