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조선왕조(朝鮮王朝)의 영접도감(迎接都監) 연향색의궤(宴享色儀軌)에 관한 분석적(分析的) 연구(硏究) 익일연(翌日宴) 별차담(別茶啖) 및 두목연향상(頭目宴享床)의 상차림과 그 찬품구성에 관하여-(1609년(年), 1634년(年), 1643년(年)의 의궤(儀軌)를 중심(中心)으로)-
An Analytical Study on the Youngjeob Dogam Youn-hyangsek Euigwae of Choson Dynasty-(1609, 1634, 1643 year)- 원문보기

韓國食文化學會誌 = Journal of the Korean society of dietary culture, v.7 no.1, 1992년, pp.35 - 42  

김상보 (대전보건전문대학 전통조리과) ,  이성우 (한양대학교 가정대학 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

To analyze reception dishes of Choson Dynasty, studied historic book 'Youngjeob Dogam Younhyangsek Euigwae' (1609, 1634, 1643 year) discribed feast dishes for Chinese envoy in Choson dynasty. The results obtained from this study are as follows. 1. the feast dishes consisted of the first main feast d...

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