$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"
쳇봇 이모티콘
안녕하세요!
ScienceON 챗봇입니다.
궁금한 것은 저에게 물어봐주세요.

논문 상세정보

인천지역 산업체 여고생의 빈혈과 식습관에 관한 연구

A Study on Food Fabits and Anemia Prevalence of Evening Commercial High School Girls in Incheon Area

Abstract

This study is purpose to obtain data for anemia prevalance and eating habits of high school girls who have been working at the industry. 190 subjects residing in Incheon are participated in the study. The blood test results indicate that 40.5%of the subjects belongs to the anemia group and its Hb(hemoglobin) level is 11.3$\pm$0.8g/이 and the remaining 59.9% the normal group shows 12.9$\pm$0.6g/dl Hb level. The eating habit of the subjects do not show any significant differences between these two groups. Their eating habit appears to be equally poor in both groups. The eating habit score of the anemia groups is 84.94$\pm$10.44 and the normal group, 88.97$\pm$14.51. And there is significant correlations between food containing protein and Hb level.

저자의 다른 논문

참고문헌 (0)

  1. 이 논문의 참고문헌 없음

이 논문을 인용한 문헌 (1)

  1. 1997. "A Home Economics Curriculum Development for High School Students Based on Practical Problems Focusing on Food and Nutrition" 韓國 家政科敎育學會誌 = Journal of Korean Home Economics Education Association, 9(1): 53~69 

원문보기

원문 PDF 다운로드

  • ScienceON :

원문 URL 링크

원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다. (원문복사서비스 안내 바로 가기)

상세조회 0건 원문조회 0건

DOI 인용 스타일