$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"
쳇봇 이모티콘
안녕하세요!
ScienceON 챗봇입니다.
궁금한 것은 저에게 물어봐주세요.

논문 상세정보

Abstract

An experiment was conducted to evaluate the effects of dietary levels of chromium in the form of chromium picolinate on growth performance, nutrient utilizability, carcass composition, serum traits, and in vitro lipolysis and lipogenesis in adipose tissues of Arbor Acre broiler chicks. Experimental diets containing six different levels of chromium (0, 100, 200, 400, 600 and 800 ppb) were fed for 6 weeks. Individual treatment had six replicates of eight birds each and their average initial weight was 59.2 g. Dietary addition of chromium did not affect growth performance and nutrient utilizability. However, mortality appeared to be reduced with addition of chromium to the diet. It was obvious that chromium supplementation significantly decreased serum cholesterol and increased serum HDL cholesterol (p < 0.05), but serum insulin, glucose, triglyceride and non-esterified fatty acid concentrations were inconsistent among dietary supplementation levels of chromium. The in vitro lipolysis and lipogenesis in adipose tissues were significantly influenced by dietary addition of chromium (p < 0.05). Chicks fed diets containing 200 or 400 ppb chromium showed the highest protein content and the lowest fat content in their carcass.

참고문헌 (0)

  1. 이 논문의 참고문헌 없음

이 논문을 인용한 문헌 (0)

  1. 이 논문을 인용한 문헌 없음

원문보기

원문 PDF 다운로드

  • ScienceON :

원문 URL 링크

원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다. (원문복사서비스 안내 바로 가기)

상세조회 0건 원문조회 0건

DOI 인용 스타일