$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"
쳇봇 이모티콘
안녕하세요!
ScienceON 챗봇입니다.
궁금한 것은 저에게 물어봐주세요.

논문 상세정보

저근백피성분의 생리활성에 관한 연구(III) - 디클로드메탄분획의 항암작용

Studies on the Biological Activities of the Constituents of Ailanthi Cortex Radicis III - Antitumor activities of dichloromethane fration -

생약학회지 v.28 no.1 , 1997년, pp.54 - 58  
Abstract

The cytotoxic activities of methanolic extract and its fractions of Ailanthi Cortex Radicis and column chromatographic eluates of its dichloromethane fraction (DCM fr.) were investigated. DCM fr. Showed the strongest cytotoxicity against hepatoma cells. Furthermore, the active equates 1-3, 8 and 9 were obtained. Effects on free radical generation and the growth of vascular endothelial cells were tested to elucidate the action mechanism of anticancer activity. Eluates 1-3 stimulated free radical generation, while eluates 8 and 9 showed no changes. Especially, eluates 8 and 9 efffectively inhibited the proliferation of vascular endothelial cells in a dose- dependant manner. It is speculated that the anticancer effects of eluates 1-3, 8 and 9 might be due to free radical generation and inhibition of endothelial cell growth, respectively.

저자의 다른 논문

참고문헌 (0)

  1. 이 논문의 참고문헌 없음

이 논문을 인용한 문헌 (3)

  1. Lee, Yang-Suk 2007. "Physiological Activities of Hot Water Extract from Ailanthus altissima" 한국식품저장유통학회지 = Korean journal of food preservation, 14(2): 170~176 
  2. Lee, Yang-Suk 2007. "Physiological Activities of Ethanol Extracts from Different Parts of Ailanthus altissima" 한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, 36(4): 389~394 
  3. Lee, Yang-Suk ; Choi, Jin-Beom ; Joo, Eun-Young ; Kim, Nam-Woo 2007. "Antioxidative Activities and Tyrosinase Inhibition of Water Extracts from Ailanthus altissima" 한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, 36(9): 1113~1119 

원문보기

원문 PDF 다운로드

  • ScienceON :

원문 URL 링크

원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다. (원문복사서비스 안내 바로 가기)

상세조회 0건 원문조회 0건

DOI 인용 스타일