$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"
쳇봇 이모티콘
안녕하세요!
ScienceON 챗봇입니다.
궁금한 것은 저에게 물어봐주세요.

논문 상세정보

수분함량에 따른 율무가루의 점도변화 및 동적물성 특성에 관한 연구

Viscosity and Dynamic Rheological Properties of Job's-tears as a Function of Moisture Content

Abstract

Changes in viscosity and dynamic theological properties of Job's-tears were measured by Bohlin dynamic tester as a function of moisture, and measurement was performed within a linear viscoelastic range. The result of the shear stress vs shear rate of Job's-tears at different moisture contents $(50{\sim}75%)$ was applied to mathematical models and Herschel-Bulkley model showed the highest correlation coefficient. Lower moisture content (55%) produced higher yield stress and consistency index, but lower flow behavior index, whereas higher moisture content showed reverse effects. Job's-tears with $50{\sim}70%$ moisture contents showed a higher storage modulus (G') than loss modulus (G') at all frequencies, showing a higher concentrated polymer characteristics. However, higher moisture content (>75%) showed crossover point between G' and G', and frequency dependency. As the moisture content was increased, the amount of viscoelastic properties such as G', G', complex viscosity decreased during heating, and initial temperature and miximum value of viscoelastic properties shifted to higher temperatures, representing the moisture-dependence of Job's-tears upon theological properties.

참고문헌 (0)

  1. 이 논문의 참고문헌 없음

이 논문을 인용한 문헌 (1)

  1. Park, Ju-Hun ; Han, Chan-Kyu ; Choi, Sook-Hyun ; Lee, Bog-Hieu ; Lee, Hye-Jeong ; Kim, Sung-Soo 2011. "Development of Odor-Reduced Korean Traditional Cheonggukjang Added with Job's Tears" 한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, 40(2): 259~266 

원문보기

원문 PDF 다운로드

  • ScienceON :

원문 URL 링크

원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다. (원문복사서비스 안내 바로 가기)

상세조회 0건 원문조회 0건

DOI 인용 스타일