$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"
쳇봇 이모티콘
안녕하세요!
ScienceON 챗봇입니다.
궁금한 것은 저에게 물어봐주세요.

논문 상세정보

Abstract

Isoflavones are associated with prevention of chronic diseases such as cancer, osteoporosis, and hypercholesterolemia. The isoflavone contents at different development stages of soybean were anayzed to examine the period of their formation and reaching maximum level. Soybean sedds have been collected from 13th to 21st week after sowing. Total daidzein and genistein contents increased from 115 and 37mg/kg at 13th week, to 795 and 699mg/kg at 21st week, respectively. Total glycitein content showed less remarkable change during seed development than other isoflavones. Thus mature soybean may have maximum preventive effect from chronic diseases since it contains the highest level of isoflavones.

저자의 다른 논문

참고문헌 (0)

  1. 이 논문의 참고문헌 없음

이 논문을 인용한 문헌 (3)

  1. Yi, Eun-Seob ; Kim, Hee-Dong ; Chae, Jae-Cheon ; Kim, Yong-Ho 2008. "Variation of Isoflavone and Saponin During Maturity in Black Soybean" Korean journal of crop science = 韓國作物學會誌, 53(1): 34~41 
  2. Woo, Koan-Sik ; Lee, Jae-Saeng ; Kang, Jong-Rae ; Ko, Jee-Yeon ; Song, Seuk-Bo ; Oh, Byeong-Geun ; Seo, Myung-Chul ; Kwak, Do-Yeon ; Nam, Min-Hee 2011. "Effects of Cultivated Area on Antioxidant Compounds and Antioxidant Activities of Sorghum (Sorghum bicolor L. Moench)" 한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, 40(11): 1512~1517 
  3. Woo, Koan-Sik ; Lee, Jae-Saeng ; Ko, Jee-Yeon ; Song, Seuk-Bo ; Seo, Hye-In ; Seo, Myung-Chul ; Oh, Byeong-Geun ; Kwak, Do-Yeon ; Nam, Min-Hee ; Oh, In-Seok ; Jeong, Heon-Sang 2012. "Antioxidant Compounds and Antioxidant Activities of Different Varieties of Foxtail Millet and Proso Millet according to Cultivation Time" 한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, 41(3): 302~309 

원문보기

원문 PDF 다운로드

  • ScienceON :

원문 URL 링크

원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다. (원문복사서비스 안내 바로 가기)

상세조회 0건 원문조회 0건

DOI 인용 스타일