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서울 지역 대학생의 식습관 및 식생활태도에 관한 조사
A Study on the Food Habits and the Dietary Behaviors of University student in Seoul 원문보기

韓國食生活文化學會誌 = Journal of the Korean Society of Food Culture, v.17 no.1, 2002년, pp.57 - 63  

정남용 (삼육대학교 식품영양학과) ,  윤미은 (삼육대학교 식품영양학과) ,  최순남 (삼육대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was to investigate the food habits and the dietary behaviors of university students. Questionnaires were completed by 492 students in five different departments. The data were analyzed by SAS program. The results are summarized as follows: Fifty(10.2%) of respondents were vegetarians, 81(...

주제어

AI 본문요약
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문제 정의

  • 따라서 본 조사에서는 전공과별로 식습관 및 식생활태도에 대한 차이 및 문제점을 종합적으로 파악하여 대학생들의 영양개선 및 올바른 식생활교육을 위한 기초자료를 얻고자 실시하였다.
  • 본 연구는 삼육대학교 5개 학과의 재학생 492명을 대상으로 식품섭취상태 및 식습관에 대한 차이 및 문제점을 파악하여 대학생들의 영양개선 및 올바른 식생활 교육을 위한 기초자료를 얻고자 실시하였으며 결과는 다음과 같다.
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참고문헌 (26)

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