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HPLC를 이용한 마유의 Vitamin A 함량 분석
A Study on Vitamin A Content of Mare Milk using HPLC 원문보기

Korean journal for food science of animal resources = 한국축산식품학회지, v.23 no.2, 2003년, pp.150 - 154  

Kim, Kee-Sung (Korea Food Research Institute) ,  Shin, Mi-Soon (Korea Food Research Institute) ,  Park, Kyoung-Ok (Korea Food Research Institute) ,  Lim, Sang-Dong (Korea Food Research Institute) ,  Jang, Eun-Hee (Korea Food Research Institute) ,  Shim, Youn-Young (Korea Food Research Institute) ,  Koh, Kyung-Yuk (Korea Food Research Institute) ,  Chae, Kyung-Hee (Korea Food Research Institute) ,  L. Urtnasan (Monenzyme Research and Production Association of Mongolia)

초록
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마유는 다른 동물의 젖과는 달리 매우 독특한 구성성분을 이루고 있다. 이 연구의 목적은 HPLC를 이용하여 마유의 비타민 A 함량을 결정하고, 우유의 비타민 A 함량과 비교분석하기 위한 것이다. HPLC를 이용하여 마유와 우유의 비타민A 함량을 분석한 결과 RT는 약 4.4 분이었다. 그리고 시료 100g당 우유와 마유의 비타민 A 함량은 각각 112 I.U, 42 I.U로서 우유가 마유보다 약 2.7배 가량 높았으며, 지방 1g당 비타민 A 함량은 우유가 30.41 I.U, 마유가 27.99 I.U로 마유가 우유보다 약간 적은 것을 알 수 있었다. 결과적으로 우유의 비타민 A 함량은 마유의 비타민 A 함량보다 높았다.

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Mare milk has a unique composition compared to other animal milks. This study was to determine the content of vitamin A in mare milk using HPLC and compared with cow milk The RT(retention time) of vitamin A by HPLC was about 4.4 min in mare and cow milk The results showed that vitamin A content of c...

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  • The study concerned with vitamin A in mare milk was no sufficiency. Therefore purpose of this study was to determine the content of vitamin A in mare milk and compare it with cow milk.
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