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밤의 화염박피 시스템 최적화에 관한 연구(II) - 화염박피 공정의 최적화 -

Study on Optimization of Flame Peeling System for Chestnut (II) - Optimization of Flame Peeling Process for Chestnut -

바이오시스템공학 = Journal of biosystems engineering, v.29 no.1, 2004년, pp.53 - 58  

김종훈 (Korea Food Research Institute) ,  박재복 (Korea Food Research Institute) ,  최창현 (Dept. of Bio-mechatronic Engineering, Sungkyunkwan University) ,  이충호 (Technology Innovation Center, Jeonju University)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The purpose of this study was to evaluate an optimization model to determine the operation conditions of the chestnuts flame peeling system. The results of this study were summarized as follows. The optimization model was developed and evaluated to represent the flame peeling characteristics of the ...

주제어

AI 본문요약
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문제 정의

  • 본 연구는 국내산 밤박피를 위하여 개발된 화염박피 시스템의 최적 박피조건을 구명하기 위하여 국내산 밤의 화염박피 특성 예측모델을 토대로 최적화기법을 이용하여 제한된 열침투 깊이의 범위에서 최대 박피율을 나타내는 화염박피 공정의 최적조건을 구명하고자 하였다. 주요 연구결과를 요약하면 다음과 같다.
  • 본 연구의 목적은 국내산 밤박피를 위하여 개발된 화염박피 시스템의 최적 박피조건을 구명하기 위하여 국내산 밤의 화염박피 특성 예측모델을 토대로 최적화기법을 이용하여 제한된 열침투 깊이의 범위에서 최대 박피율을 나타내는 화염박피 공정의 최적조건을 구명하고자 하였다.
  • 암시적 제한조건인 화염박피밤의 열침투 깊이에 따른 화염박피 공정의 최적화를 수행하였다. 최적화 결과는 Table 2와 Fig.
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참고문헌 (4)

  1. J. of the Korean Society or Agricultural Machinery 16 248 1991 

  2. J. of the Korean Society or Agricultural Machinery 22 289 1997 

  3. J. of the Korean Society or Agricultural Machinery 23 351 1998 

  4. Korean J. Food Science Technology 21 676 1989 

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