$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"
쳇봇 이모티콘
안녕하세요!
ScienceON 챗봇입니다.
궁금한 것은 저에게 물어봐주세요.

논문 상세정보

Abstract

Three Bacillus strains were isolated from soil samples. Morphological and physiologi­cal characterization indicated that the isolated strains were B. mycoides, B. licheniformis and B. brevis. White pepper was produced from black pepper by the fermentative method using the isolates in shake flaks as well as in a large-scale fermenter. Volatile oil and piperine contents of the product were $3.2\%$ (v/w) and $4\%$ (v/w) respectively. The moisture content was $15\%$. The mi­crobial contamination was less than 10 per 100 g. The product also exhibited excellent storage stability.

참고문헌 (8)

  1. Jagella, T. and W. Grosch (1999) Flavor and off-flavor compounds of black and white pepper (Piper nigrum L.): I. Evaluation of potent odorants of black pepper by dilution and concentration techniques. Eur. Food Res. Technol. 209: 16-21 
  2. APHA (1992) Standard Methods for the Examination of Water and Wastewater. American Public Health Association, Washington DC, USA 
  3. American spice trade association (1985) Official Analytical Methods. 3rd ed., American Spice Trade Association, Englewood Cliffs, NJ, USA 
  4. Hayashi, T., S. Todoriki, and K. Kohyama (1994) Irradiation effects on pepper starch viscosity. J. Food Sci. 59: 118-120 
  5. Thankamani, V. and R. Giridhar (2003) Development of laboratory scale process for the bacterial retting of black pepper to white pepper. Proceedings of International Conference on Chemical and Bioprocess Engineering. August 27-29. University Malaysia Sabah, Malaysia 
  6. Jose, A. I., P. P. Suma, P. Prameela, and P. B. Binoo (2002) Package of Practices Recommendations: Crops. 12th ed., pp. 278-280. Kerala Agricultural University, Trichur, India 
  7. Schreiber, G. A., A. Leffke, M. Mager, N. Helle, and K. W. Bogl (1994) Viscosity of alkaline suspensions of ground black and white pepper samples: An indication or identification of high-dose radiation treatment. Radiat. Phys. Chem. 44: 467-472 
  8. Breed, R. S., E. G. D. Murray, and N. R. Smith (1957) Bergey's Manual of Systematic Bacteriology. Williams and Wilkins. Baltimore, MD, USA 

이 논문을 인용한 문헌 (0)

  1. 이 논문을 인용한 문헌 없음

원문보기

원문 PDF 다운로드

  • ScienceON :

원문 URL 링크

원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다. (원문복사서비스 안내 바로 가기)

상세조회 0건 원문조회 0건

이 논문과 연관된 기능

DOI 인용 스타일