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현대인의 일상 식생활 - 문제점과 해결방안 -
Characteristics of Ordinary Diets in Present - Problems and Solutions - 원문보기

대한가정학회지 = Journal of the Korean Home Economics Association, v.44 no.8 = no.222, 2006년, pp.151 - 160  

김미정 (국민대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Consumers want to get healthful food which guarantee the aging control, anti-tumor, immunity-reinforcement, obesity prevention, beauty, prevention of adult disease and well-being. Because they want natural foods without food additives and environmental pollution which were used for convenience, we s...

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문제 정의

  • 이와 같은 소비자들의 건강 지향성과 기능성 식품소재의 연구개발은 서로 상승적으로 작용하여 학계와 산업계에서는 꾸준히 새로운 기능성을 가진 신 소재를 개발하기 위하여 노력하고 있으며 소비자들의 식품선 택의 폭은 더 넓어지고 있다(장경원, 박상희, 하상도, 2003). 따라서 다양한 식품의 바다에서 현대인이 경험하고 있는 일 상식 생활의 현상과 특성을 파악하고자 하며 이는 미래 식생활의 발전 방향을 제시할 것으로 생각한다.
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참고문헌 (36)

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