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건조 방법에 따른 호박 분말 및 죽의 품질 특성
Quality Characteristics of Ripened Pumpkin Powder and Gruel in Relation to Drying Methods 원문보기

東아시아食生活學會誌 = Journal of the East Asian Society of Dietary Life, v.16 no.2, 2006년, pp.180 - 185  

황성희 (대구가톨릭대학교 식품외식산업학부) ,  정헌식 (경북대학교 식품생물산업연구소) ,  윤광섭 (대구가톨릭대학교 식품외식산업학부)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

To develop a new instant pumpkin gruel food, this study investigated the dried powder and gruel quality characteristics depend on drying method. The pumpkin powder was dried by infrared and freeze drying, and then milled to 80 mesh, after which the manufactured gruel was mixed with glutinous rice by...

주제어

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문제 정의

  • 따라서 본 연구에서는 늙은 호박과 부재료를 이용하여 가수 가열만으로 식용이 가능한 분말 형태의 인스턴트 죽제품을 개발하기 위하여, 건조 방법에 따른 호박 분말과 죽의 품질 특성을 조사하였다.
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