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시판 과메기의 지방산 조성, 아미노산 및 무기질 함량
Fatty Acid Composition, Total Amino Acid and Mineral Contents of Commercial Kwamegi 원문보기

한국수산과학회지 = Korean journal of fisheries and aquatic sciences, v.43 no.2, 2010년, pp.100 - 108  

윤민석 (경상대학교 해양식품공학과) ,  허민수 (경상대학교 식품영양학과) ,  김진수 (경상대학교 해양식품공학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was conducted to characterize the nutrion of commercial Kwamegi, a Korean traditional food made from semi-dried Pacific saury, Cololabis saira. The ratios of saturated and monoenoic fatty acids to polyenoic fatty acids in commercial Kwamegi ranged from 0.52-0.75 and 1.01-1.53, respectivel...

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문제 정의

  • 본 연구에서는 경상북도 포항시 특산물 중의 하나인 과메기의 고품질화와 신제품 개발 시에 기초자료로 활용할 목적으로 시판 과메기의 지방산 조성, 총아미노산 및 무기질 함량과 같은 식품영양학적 특성에 대하여 살펴보았다.
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