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NTIS 바로가기Journal of milk science and biotechnology = 한국유가공학회지, v.35 no.1, 2017년, pp.33 - 38
양아름 (한경대학교 동물생명환경과학과) , 김완섭 (한경대학교 동물생명환경과학과)
This study was conducted to investigate the fermentation forms of goat milk, and the changes in the flavor of goat milk fermented using single and mixed strains of commercial Lactobacilli during storage. The mixed strains reached a lower pH more quickly than the single strains. The mixed strains als...
핵심어 | 질문 | 논문에서 추출한 답변 |
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산양유의 유당함량이 가진 효과는? | , 2015). 산양유의 유당함량은 45 g/L로 우유의 유당함량인46 g/L과 비슷하지만, 체내에서 유당불내증(lactose intolerance)을 거의 야기하지 않기 때문에, 산양유가 유아들의 이유식뿐만 아니라, 노인의 영양공급원으로서 가치가 인정되고 있다(Jandal, 1996). 더욱이 산양유는 생체 이용률과 흡수율이 좋은 비타민과 미네랄이 다량 함유되어, 우유보다 높은 영양소 흡수율을 보인다(Rutherfurd et al. | |
산양유의 중쇄지방산이 가진 효과는? | , 2006). 또한 산양유의 중쇄지방산은 콜레스테롤 함량이 낮아 동맥경화와 고혈압을 예방하는 효과를 가지고 있다(Park, 2000; Toral et al., 2015). | |
요구르트의 품질검사는 세 가지로 분류되는데 각각의 세부 검사 항목에는 무엇이 있는가? | 요구르트의 품질검사는 물리화학적, 미생물학적 및 관능적 검사로 분류할 수 있다. 물리화학적 검사로는 pH, 적정산도, 점도, 그리고 휘발성 향기성분이고, 미생물학적 검사로는 유산균수이며, 관능적 검사로는 향미, 이취, 조직 등이다(Kwak, 1995).요구르트는 저장기간 중 유산균수, 물리화학적 변화 및 관능적 변화가 제품의 품질을 저하시키는 요인이 되고 있다. |
Choi, J. Y. and Noh, B. S. 2009. Determination of selflife of foods. Food Sci. Industry. 42:71-79.
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Jennes, R. 1980. Composition and characteristics of goat milk; Review (1968-1979). J. Dairy Sci. 63:1605-1630.
Kwak, H. S. 1995. Effect of volatile flavor compound on yogurt during refrigerated storage. Korean J. Food Sci. Technol. 46:939-943.
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Park, Y. W. 2000. Comparison of mineral and cholesterol composition of different commercial goat milk products manufactured in USA. Small Rumin. Res. 37:115-124.
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Parra, V., Arrieta, A. A., Fernandez-Escudero, J. A., Iniguez, M., Saja, J. A. and Rodriguez-Mendez, M. L. 2006. Monitoring of the ageing of red wines in oak barrels by means of an hybird electronic tongue. Anal. Chim. Acta. 563:229-237.
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Rudnitskaya, A., Delgadillo, I., Legin, A., Rocha, S. M., Costa, A. M. and Simoes, T. 2007. Prediction of the port wine age using an electronic tongue. Chemometr. Intell. Lab. 88:125-131.
Rutherfurd, S. M., Darragh, A. J., Hendriks, W. H., Prosser, C. G. and Lowry, D. 2006. Mineral retention in three-week-old pignets fed goat and cow milk infant formulas. J. Dairy Sci. 89:4520-4526.
Tomotake, H., Okuyama, R., Katagiri, M., Fuzita, M., Yamako, M. and Ota, F. 2006. Comparison between holstein cow's milk and Japaness-Saanen goat's milk in fatty acid composition, lipid digestibility and protein profile. Biosci. Biotech. Bioch. 70:2771-2774.
Toral, P. G., Chilliard, Y., Rouel, J., Leskinen, H., Shingfield, K. J. and Bernard, L. 2015. Comparison of the nutritional regulation of milk fat secretion and composition in cowa and goats. J. Dairy Sci. 398:7277-7297.
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오픈액세스 학술지에 출판된 논문
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