$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Process and apparatus for reduction of alcohol by dialysis in fermented beverages 원문보기

IPC분류정보
국가/구분 United States(US) Patent 등록
국제특허분류(IPC7판)
  • B01D-013/00
출원번호 US-0595985 (1984-04-02)
우선권정보 DE-2924283 (1979-06-15); DE-2936164 (1979-09-07); DE-2943518 (1979-10-27)
발명자 / 주소
  • Bandel Werner (Wuppertal DEX) Schmitz Franz J. (Erlenbach DEX) Ostertag Karl (Erlenbach DEX) Garske Friedrich (Wuppertal DEX) Breidohr Hans G. (Wuppertal DEX)
출원인 / 주소
  • Akzo N.V. (Arnhem NLX 03)
인용정보 피인용 횟수 : 24  인용 특허 : 2

초록

Fermented beverages of a reduced alcohol contents are made by causing the fermented beverage having a normal alcohol contents as produced in the fermentation to flow along one face of a dialysis membrane at a pressure differential below 5.0 bar while simultaneously a dialysate liquid which is substa

대표청구항

A process for producing a fermented beverage having a reduced alcohol content, comprising: (a) producing a fermented beverage of normal ethyl alcohol content, (b) introducing said fermented beverage into a first dialysis chamber, said first chamber being separated from a second dialysis chamber by a

이 특허에 인용된 특허 (2)

  1. Lee Lester T. C. (Parsippany NJ) Ho Win-Sow (Webster NY) Liu Kang-Jen (Somerville NJ), Membrane solvent extraction.
  2. Ebner Heinrich (Bonn DT) Enenkel Anton (Bonn DT), Ultrafiltration process and apparatus using low hydrostatic pressure to prevent concentration polarization.

이 특허를 인용한 특허 (24)

  1. Weiss Manfred (Hinter den Zunen 16 D-6229 Kiedrich DEX), Apparatus for decreasing the alcohol content of alcohol-containing beverages, particularly wine and sparkling wine.
  2. Ogden Ian E. (53 Makara Road Karori ; Wellington NZX), Beer production.
  3. Fanselow,Dan L.; Johnson,Todd W., Liquid--liquid extraction system and method.
  4. Fanselow, Dan L.; Johnson, Todd W., Liquid-liquid extraction system and method.
  5. Gnekow Barry R. (Los Gatos CA), Low and non-alcoholic beverages produced by simultaneous double reverse osmosis.
  6. Michaels Alan Sherman, Membrane laminates and methods for their preparation.
  7. Fanselow,Dan L.; Mrozinski,James S.; Johnson,Todd W.; Lakshmi,Brinda B., Method for obtaining ethanol.
  8. Tripp Matthew L. (Nashotah WI) Rader Sydney (Fredonia WI) Ryder David S. (Libertyville IL), Method for preparing non-alcoholic malt beverages.
  9. Arita Masujiro (Tokyo JPX) Sugimoto Yukinobu (Yokohama JPX), Method for separating and concentrating an organic component from an aqueous solution containing same.
  10. Hlavacek Marc (Coogee South AUX) Dodds John (Nancy FRX) Bauer Jean-Michel (Pagny sur Moselle FRX), Method of and apparatus for cleaning filters in tangential microfiltration.
  11. Lefebvre Michel S. M. (Point Piper AUX), Method of performing osmetic distillation.
  12. Michaels Alan Sherman ; Johnson Robert,AUX, Methods and apparatus for osmotic distillation.
  13. Michaels Alan Sherman ; Canning R. Philip,CAX ; Hogan Paul,AUX, Methods for dealcoholization employing perstration.
  14. Michaels Alan Sherman, Osmotic distillation process using a membrane laminate.
  15. Hartmann Eduard (Schneisingen CHX), Process and apparatus for thickening of solid liquid mixtures by means of membrane.
  16. Austin Glen D.,CAX ; Rutledge Thomas S.,CAX ; Auger Jean-Pierre,CAX, Process for pre-conditioning brewer's wort with beer fermentation products and production of a beer therefrom.
  17. Tilgner Hans G. (Mlheim/Ruhr DEX) Schmitz Franz J. (Erlenbach DEX), Process for reducing alcohol in fermented beverages by means of dialysis.
  18. Barth Norbert (Bergweg 20 6228 Eltville 3 DEX), Process for the production of fermented drinks with reduced alcohol content.
  19. Lee Eric K. (Acton MA) Kalyani Vinay J. (Tewksbury MA) Matson Stephen L. (Harvard MA), Process of treating alcoholic beverages by vapor-arbitrated pervaporation.
  20. Lee Eric K. L. (8 Till Dr. Acton MA 01720) Kalyani Vinay J. (70 Boston Rd. #H226 Chelmsford MA 01824) Matson Stephen L. (15 Withington La. Harvard MA 01451), Production of low-ethanol beverage by membrane extraction.
  21. Matson Stephen L. (Harvard MA), Production of low-ethanol beverages by membrane extraction.
  22. Matson Stephen L. (Harvard MA), Production of low-ethanol beverages by membrane extraction.
  23. Gnekow Barry R. (Los Gatos CA), Simultaneous double reverse osmosis process for production of low and non-alcoholic beverages.
  24. Shrikhande Anil J. (Farmington CT), Ultrafiltration of red wines.
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로