$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Low-acid juice-milk beverages, juice and milk components therefor and methods of preparation 원문보기

IPC분류정보
국가/구분 United States(US) Patent 등록
국제특허분류(IPC7판)
  • A23C-009/146
출원번호 US-0591137 (1984-03-19)
발명자 / 주소
  • Efstathiou John D. (Plymouth MN) Dechaine Robert (Minneapolis MN) Zoss Robert (Plymouth MN)
출원인 / 주소
  • General Mills, Inc. (Minneapolis MN 02)
인용정보 피인용 횟수 : 19  인용 특허 : 8

초록

Disclosed are juice-milk beverages exhibiting minimal curdling and/or precipitation; new juice components and milk components for such beverages; and ion exchange methods of preparing such components and beverages. The milk component is prepared by first decationizing milk by contacting with a catio

대표청구항

A method for preparing a juice and milk product of improved stability, comprising the steps of: A. contacting milk having a temperature of 0°to 4°C. with a strong cation-exchanging resin in acid form for the time sufficient to lower the pH of the milk between 1.5 and 3.2 whereby the milk cations are

이 특허에 인용된 특허 (8)

  1. Igoe Robert S. (San Diego CA), Acidified milk gel and method of producing the same.
  2. Takahata Jungo (Machida JPX), Acidified whole milk beverage and method of preparation.
  3. Nishiyama ; Kazuhiro, Apple juice compositions and milk-apple juice drink containing such compositions.
  4. Rialland Jean P. (Retiers FRX) Barbier Jean P. (Noyal-sur-Seiche FRX), Cation-exchange of milk and products thereof.
  5. Morris John D. (203 Buckingham Rd. Pittsburgh PA 15215), Frozen dessert.
  6. Arolski Angel Tomov (Plovdiv BG) Usheva Velichka Borissova (Plovdiv BG) Gruev Peter Vassilev (Plovdiv BG) Richev Georgi Trendafilov (Plovdiv BG) Doncheva Zvetana Semkova (Plovdiv BG), Method for producing durable fruit-dairy and vegetable-dairy drinks.
  7. Inagami Kaoru (Tokyo JA) Mitsui Isamu (Yokohama JA) Nakamura Chomatsu (Tokyo JA) Nozaka Toru (Tokyo JA), Method of manufacturing a beverage containing fruit ingredients.
  8. Rialland Jean P. (Retiers FRX) Barbier Jean P. (Noyal sur Seiche FRX), Process for treating milk with a cation-exchange resin for the preparation of decationized, acidified milk.

이 특허를 인용한 특허 (19)

  1. Matthias Sass DE; Susanne Rimmler DE, Acidic drink.
  2. Ahmed Salah H. (Elk Grove Village IL) Kadlec John D. (North Aurora IL) Luksas Anthony J. (Downers Grove IL), Carbonated liquid dairy product and method of production thereof.
  3. Day, Gary A., Flavor modification of distilled spirits.
  4. Feregrino-Quezada, Jose Antonio; Feregrino-Quezada, Juan Carlos, Method for preparing milk-based beverages.
  5. Bhaskar,Ganugapati Vijaya; Kells,Brian Ashley, Milk product and process.
  6. Bhaskar,Ganugapati Vijaya; Singh,Harjinder; Blazey,Neil D., Milk protein products and processes.
  7. Dulebohn Joel ; Hill Lavaughn ; Carlotti Ronald J., Milk-based drink.
  8. Singer, Evan; Linehan, John, Non-settling fruit beverages and methods of making non-settling fruit beverages.
  9. Vega, Cesar; Lloyd, Carol, Palatable beverages and compositions with cocoa extract.
  10. Young, Paul J.; Bluestein, Peter M., Process for preparing a stable acidic milk based beverage.
  11. Hekal Ihab M. (Stamford CT), Process for the low temperature pasteurization of liquid comestibles.
  12. Ahmed Salah H. (Elk Grove Village IL) Kadlec John D. (North Aurora IL) Luksas Anthony J. (Downers Grove IL), Process of making a carbonated liquid dairy product.
  13. Ogden Lynn V. (Provo UT), Process to produce carbonated semi-solid or solid food and the product thereof.
  14. Nakayama Motokazu,JPX ; Muromachi Ayako,JPX ; Harada Shinpei,JPX ; Sato Iwao,JPX, Protein-containing acidic foods and drinks.
  15. McArdle, Richard N.; McGill, Carla R.; Letourneau, Stephen A.; Green, Nancy R., Reduction of heartburn episodes after ingestion of orange juice.
  16. McArdle, Richard N.; McGill, Carla R.; Letourneau, Stephen A.; Green, Nancy R., Reduction of heartburn episodes after ingestion of orange juice.
  17. Saggin, Raffaella, Shelf-stable milk concentrates for preparing acidified milk based beverages.
  18. Ashourian,Jamshid; Keeler,Lauri J.; Smith,Durward A., Stabilized milk product containing fruit and fruit juice.
  19. Ashourian,Jamshid; Keeler,Laurie J.; Smith,Durward A., Stabilized milk product containing juice.
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로