$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Process for preparing simulated meat 원문보기

IPC분류정보
국가/구분 United States(US) Patent 등록
국제특허분류(IPC7판)
  • A23L-001/317
  • A23L-001/325
  • A23P-001/10
출원번호 US-0219887 (1988-07-14)
발명자 / 주소
  • Okada Minoru (4-31-16 Mejiro
  • Toshimaku Tokyo JPX)
인용정보 피인용 횟수 : 6  인용 특허 : 6

초록

Fibrous particles resembling torn flakes of meat are prepared by mixing, kneading and beating an aqueous solution of soluble alginate and protein and/or starch with aqueous polyvalent cation gelling agent solution. The fibrous particles are typically mixed with meat paste and then shaped and cooked

대표청구항

A process for preparing edible fibrous particles simulating the torn flakes of meat comprising the steps of: (a) preparing an aqueous solution of soluble alginate and a substance selected from the group consisting of protein and starch and mixtures thereof said aqueous solution comprising 0.5 to 5 w

이 특허에 인용된 특허 (6)

  1. Wotherspoon Colin (Ousden GB2), Continuous production of gelled chunks of foodstuffs.
  2. Morimoto, Keisuke, Extrusion process for shrimp or crabmeat analog products in a series of non-boiling gelling baths.
  3. Morimoto, Keisuke, Extrusion process for shrimp or crabmeat analog products using boiling gelling bath.
  4. Shenouda Soliman Y. K. (Tarrytown NY), Fabricated protein fiber bundles.
  5. Hanson Marc C. (St. Louis Park MN) Legaux Bennie L. (Minneapolis MN) Renshaw Thomas A. (St. Paul MN) Sapakie Sidney F. (Plymouth MN), Fabricated seafood.
  6. Sugino Yoshito (both c/o Sugiyo Co. ; Ltd. 27 ; Ingai Fuchu-machi ; Nanao ; Ishikawa JPX) Yamamoto Norihiko (both c/o Sugiyo Co. ; Ltd. 27 ; Ingai Fuchu-machi ; Nanao ; Ishikawa JPX), Simulated shrimp meat and process for preparing same.

이 특허를 인용한 특허 (6)

  1. Orcutt, Mac W.; Mueller, Izumi; Mertle, Thomas J.; Sandoval, Arno; Altemueller, Patricia A.; Solorio, Santiago, Colored structured protein products.
  2. Tillis, Marc, Egg nuggets.
  3. Tillis, Marc, Method of preparing egg nuggets.
  4. Roussel Herve,FRX, Process for the production of a food ingredient constituted essentially of muscular protein fibers.
  5. McMindes, Matthew K.; Mueller, Izumi; Orcutt, Mac W.; Altemueller, Patricia A.; Godinez, Eduardo, Protein composition and its use in restructured meat and food products.
  6. McMindes, Matthew K.; Godinez, Eduardo; Mueller, Izumi; Orcutt, Mac W; Altemueller, Patricia A., Structured protein product.
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로