$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색도움말
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"

통합검색

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

특허 상세정보

Cooking vessel

특허상세정보
국가/구분 United States(US) Patent 등록
국제특허분류(IPC7판) A47J-027/00   
미국특허분류(USC) 126/390 ; 99/422 ; 220/455 ; 29/5274
출원번호 US-0362823 (1989-06-06)
우선권정보 FI-0004308 (1984-11-02); FI-0000259 (1985-01-21)
발명자 / 주소
출원인 / 주소
인용정보 피인용 횟수 : 35  인용 특허 : 1
초록

The bottom surface of a cooking vessel (1) is provided with a plurality of concentric grooves (3) by form rolling. The grooves are then provided with a coating (5) to absorb radiation heat from a hotplate. Thus in use the grooves absorb radiation heat while the annular surfaces (4), between the grooves which are in contact with the hot plate absorb contact heat. The resulting vessel also has a very strong construction since the annular surfaces between the grooves act as reinforcing ribs.

대표
청구항

A method of forming the bottom surface of a cooking vessel, the method comprising: providing a cooking vessel having a bottom surface; roll forming spaced, concentric grooves having widths of 4 to 7 mm and depths of 0.5 to 2 mm into the bottom surface of the cooking vessel, the spaces between adjacent ones of the grooves thereby being protrusions from the adjacent grooves; providing layers of a heat-absorbing material only in the respective grooves; and maintaining the heights of the layers from the grooves the layers are respectively in to less than tha...

이 특허를 인용한 특허 피인용횟수: 35

  1. Robert F. Kellermann. All-purpose griddle. USP200206D458798.
  2. Young, Daniel L.. Apparatus for preparing a self-contained heated treatment receptacle for use by a subject. USP2017109803927.
  3. Mandil, Ralph. Base for cookware. USP201612D774350.
  4. Robert F. Kellermann. Breakfast griddle. USP200206D458797.
  5. Coudurier Alain (Albens FRX). Cooking vessel having a base which is non-deformable under the action of heat. USP1994105357850.
  6. Mandil, Ralph. Cookware. USP201508D735520.
  7. Mandil, Ralph. Cookware. USP201210D669730.
  8. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Griddle. USP201808D825255.
  9. Young, Daniel L.. Instant self-heating apparatus with metered dispensing. USP2016129516973.
  10. Young, Daniel L.. Instant self-heating containers. USP2015028955676.
  11. Young, Daniel L.. Instant self-heating containers. USP2018019879882.
  12. Young, Daniel L.. Instant self-heating containers. USP2013108561792.
  13. Coissard Georges,FRX. Method of manufacturing a culinary vessel with reinforced bottom. USP1998095809630.
  14. Huang, Lee Lisheng. Methods of making energy efficient cookware. USP2014088806737.
  15. Huang, Lee Lisheng. Methods of making energy efficient cookware. USP2011108037602.
  16. Schirmer Patricia C.. Multi-heating zone cooking pot construction. USP2000036035766.
  17. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Pan. USP201702D778103.
  18. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Pan. USP201702D778664.
  19. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Pan. USP201611D772641.
  20. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Pan. USP201701D776477.
  21. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Pan. USP201707D791529.
  22. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Pan. USP201806D820032.
  23. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Pan. USP201707D790908.
  24. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Pan. USP201707D790909.
  25. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Pan. USP201801D807679.
  26. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Pan. USP201810D829486.
  27. Tsai, Mo-Tsan; Mirchandani, Keith. Pan. USP201808D825980.
  28. Robert F. Kellermann. Pizza/roasting pan. USP200206D458796.
  29. Perez Primitivo. Portable gas and electric griddle for outdoor-indoor applications. USP2000066073542.
  30. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Round pan. USP201701D777506.
  31. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Round pan. USP201704D783338.
  32. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Round pan. USP201709D797494.
  33. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Round pan. USP201709D797491.
  34. Mirchandani, Keith; Tsai, Mo-Tsan. Stock pot. USP201712D804891.
  35. Schoofs, Richard J.; Schoofs, Gregory R.. Vessel for transferring thermal energy to and inducing convection in a contained fluid. USP2018059968215.