$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색도움말
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"

통합검색

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

특허 상세정보

Tea concentrate

특허상세정보
국가/구분 United States(US) Patent 등록
국제특허분류(IPC7판) A23F-003/00   
미국특허분류(USC) 426/597; 426/3303
출원번호 US-0501172 (2000-02-09)
발명자 / 주소
출원인 / 주소
인용정보 피인용 횟수 : 15  인용 특허 : 9
초록

A brewed tea concentrate is taught having about 5 to 30% tea solids, combined with selected carbohydrates in a ratio of 1.5 parts or more of carbohydrate to 1 part of tea solids. The brewed tea concentrate has certain levels of caffeine, flavanoids and gallic acid and when diluted to a final tea beverage at a ratio of about 100 parts water to 1 part tea has a total tea solids content of about 0.1% to 0.3% or higher. The beverage thus prepared has a Hunter haze of 50 or less.

대표
청구항

1. A brewed tea concentrate having a total tea solids concentration of about 10% to about 30%;carbohydrate at 1.5:1 ratio carbohydrate to tea solids or higher; preservative at 0.1% to 0.5%; water at 40% to 60%; gallic acid at 0.3% or higher; flavanoids at 3.0% to 11.0%; caffeine at 0.4% to 2.0%; pH of about 5.0 or less; and specific gravity of 1.21 to 1.32; total solids concentration of 45% or higher, wherein when diluted at a ratio of one part concentrate to 100 parts water, the resulting beverage strength tea has at least 0.1% tea solids.

이 특허에 인용된 특허 (9)

  1. Kirksey Sanford Theodore ; Ekanayake Athula ; Pultinas ; Jr. Edmund Paul ; Jones Judith Ann ; Stradling ; Jr. Richard Fiske. Color and shelf stable beverage compositions containing tea extract. USP1998075780086.
  2. Agbo Francis (Warwick NY) Spradlin Joseph E. (Monroe NY). Enzymatic clarification of tea extracts. USP1995085445836.
  3. Petersen Bent R. (Copenhagen DKX). Enzymatic method for production of instant tea. USP1984114483876.
  4. Lehmberg Gregg Lance ; Ma Sheng Xue. Enzymatically extracted tea concentrate with xanthan gum which is stable at ambient temperature. USP2000036036982.
  5. Gobbo Steven A. (Secaucus NJ) Tobin John W. (Hillsdale NJ) Balantine Douglas A. (West Milford NJ). Process for manufacturing cold water soluble and chill stable ready to drink tea and product. USP1996065529796.
  6. Jongeling Herman (Leusden NL). Process for stabilizing tea extract and product. USP1977094051267.
  7. Adler-Nissen Jens L. (Gentofte DKX) Grtler Henrik (Lyngby DKX) Jensen Georg W. (Bagsvaerd DKX) Olsen Hans A. S. (Vanlose DKX) Riisgaard Steen (Vaerlose DKX) Schlein Martin (Copenhagen DKX). SPS, SPS-ase and method for producing SPS-ase. USP1984104478939.
  8. Syfert Scott W. (Cincinnati OH) Spangler Lora L. (Myerstown PA) Morrison ; Jr. Lowen R. (Hamilton OH). Tea concentrate having freeze thaw stability and enhanced cold water solubility. USP1988054748033.
  9. Lehmberg Gregg Lance ; Ma Sheng Xue. Tea concentrate prepared by enzymatic extraction and containing xanthan gum which is stable at ambient temperature. USP2000026024991.

이 특허를 인용한 특허 피인용횟수: 15

  1. Tobin, John William; Spisak, Martin John. Beverage dispensing machine. USP2004096792847.
  2. Rosevear, Katherine. Buffered tea-milk compositions and associated beverages and methods for preparing same. USP2011088007851.
  3. Fukuda, Masahiro; Itaya, Eri; Takahashi, Hirokazu; Kusaka, Ryo. Concentrate composition for drink from concentrate. USP2013028367140.
  4. Wild,Hans Peter; Sass,Matthias. Concentrate comprising green tea, grape skin extract and grape extract, the production thereof and use of the same. USP2006087087259.
  5. Zhang, Shi-Qiu. Consumable tea composition with antioxidants. USP2010117829132.
  6. Ragnarsson, Karl; MacDonald, Jane Lee; Brown, Dana Marie. Containers and methods for dispensing multiple doses of a concentrated liquid, and shelf stable Concentrated liquids. USP2012108293299.
  7. de Cleir, Piaras Valdis; Ragnarsson, Karl; Albaum, Gary J.; MacDonald, Jane Lee; Scarola, Leonard S.. Containers and methods for dispensing multiple doses of a concentrated liquid, and shelf stable concentrated liquids. USP2013128603557.
  8. Tobin,John William; Mordini,Mauro Dominick. Dispensing machine. USP2008067380494.
  9. Spisak, Martin John. Dispensing machine with eductor. USP2009117610848.
  10. Zhang,Shi Qiu. Functional water. USP2006117141264.
  11. Bavan, Devarayan Sivanarul. Hot water soluble instant tea and method for the production of same. USP2009077560130.
  12. Cheng, Pu-Sheng; Zheng, Ying; Laroia, Serena; Hu, Wenjie; Rahmani, Rachid; Scoville, Eugene; Chrisman, Randall C.; Gavie, Shannon Joyce; Landry, Walter F.; McDonough, Brian J.; Morrison, Randall L.; Klueppel, Anthony; Milo, Christian. Method for dispensing a liquid beverage concentrate. USP2013018349382.
  13. Zhang, Shi-Qiu. Stable and consumable compositions. USP2015028945655.
  14. Cheng, Pu Sheng; Zheng, Ying; Laroia, Serena; Hu, Wenjie; Rahmani, Rachid; Scoville, Eugene; Chrisman, Randall C.; Gavie, Shannon; Landry, Walter F.; McDonough, Brian J.; Morrison, Randall L.; Klueppel, Anthony; Milo, Christian. System for dispensing a liquid beverage concentrate. USP2009107597922.
  15. Kirschner, Jonathan; Franck, Douglas John; Gatipon, Shaun Blaise; Smazik, Kenneth George; Fischer, Wolfgang. Systems and methods for on demand iced tea. USP2013098522668.