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NTIS 바로가기주관연구기관 | 한국식품연구원 Korea Food Research Institute |
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보고서유형 | 최종보고서 |
발행국가 | 대한민국 |
언어 | 한국어 |
발행년월 | 2007-05 |
과제시작연도 | 2006 |
주관부처 | 농림부 Ministry of Agriculture and Forestry |
등록번호 | TRKO201400022776 |
과제고유번호 | 1380000958 |
사업명 | 농림기술개발 |
DB 구축일자 | 2014-11-10 |
○ 연구결과
-새송이버섯 자원의 생리활성 성분 검색 및 콜레스테롤 저하효과 확인
-새송이버섯 유효성분 추출을 위한 최적화 기술 및 대량 추출기술 확립
-추출공정별 새송이버섯 추출물의 특성 비교
-새송이버섯을 이용한 음료, 과립차 타블렛 제품 등 가공식품 개발
With economic growth, the accompanying changes of dietary life have resulted in an increase of adult diseases. Thus many people began to show interest in functional foods which can prevent these adult diseases. Among the functional foods, mushrooms contain many kinds of nutrients and functional ingr
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