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과제명 | 막걸리 프리미엄화 전략 도출 |
---|---|
주관연구기관 |
농촌진흥청 Rural Development Administration |
연구책임자 | 김창환 |
참여연구자 | 이동현, 이병서, 강석주, 김소현, 정석태, 최현석, 강지은, 김찬우, 최정실, 김영미 |
보고서유형 | 최종보고서 |
발행국가 | 대한민국 |
언어 | 한국어 |
발행년월 | 2018-03 |
과제시작년도 | 2017 |
주관부처 | 농촌진흥청 Rural Development Administration(RDA) |
등록번호 | TRKO201800043548 |
과제고유번호 | 1395050805 |
사업명 | FTA대응경쟁력향상기술개발 |
DB 구축일자 | 2019-05-18 |
키워드 | 막걸리.프리미엄.소비자 인식조사.rice wine.makgeolli.concumer survey. |
DOI | https://doi.org/10.23000/TRKO201800043548 |
○ 한·중·일 막걸리 프리미엄화 전략 도출
○ 한·중·일 프리미엄 막걸리 소비자 인식 조사
○ 해외시장 막걸리 프리미엄화 방향 설정
○ 국내 막걸리 프리미엄화 전략 도출
○ 신기술 접목 새로운 막걸리 제조기술 개...
○ 한·중·일 막걸리 프리미엄화 전략 도출
○ 한·중·일 프리미엄 막걸리 소비자 인식 조사
○ 해외시장 막걸리 프리미엄화 방향 설정
○ 국내 막걸리 프리미엄화 전략 도출
○ 신기술 접목 새로운 막걸리 제조기술 개발
○ 프리미엄 막걸리 유통기술 개발
(출처 : 보고서 요약서 3p)
Purpose & Contents
By identifying the reason of the Makgeolli market stagnation and the decline, derive the revitalization of t...
Purpose & Contents
By identifying the reason of the Makgeolli market stagnation and the decline, derive the revitalization of the market and the high-end strategy of the Makgeolli
- A study on premium makgeolli quality improvement
- A study on quality improvement in premium makgeolli distribution
Results
Establishment of the the premium(high-end) Makgeolli strategy in Korea, China and Japan
Investigaton on the consumer cognition of the premium(high-end) Makgeolli in Korea, China and Japan
Direction setting of the premium(high-end) Makgeolli in foreign market
Evaluation of quality characteristics of commercial makgeollies
Establishment of detailed criteria on premium makgeolli
Development of the technology in safe usage of traditional nuruk by heat treatment
Effect of heat treated traditional nuruk extract on makgelli
A study on quality changes of commercial makgeolli during storage and distribution
A monitoring on quality changes of exported makgeolli during distribution
Expected Contribution
Utilization of policy direction to revitalize the Makgeolli market Supporting makgeoli company's decision making to enter the premium(high-end) market
Manufacture of premium makgeolli safely by using heat treated traditional nuruk
Activation of makgeolli industry by development of premium makgeolli
A thesis on ‘The quality changes of makgeolli made from heat-treated nuruk extract during storage’
Patent on ‘Manufacture of makgeolli improved sour taste’
(출처 : Summary 5p)
막걸리 프리미엄화 구현 방안 연구
주관연구기관 : 농촌진흥청
Rural Development Administration
책임연구자 :
김창환
발행년월 : 2018-03
보고서 내 다른 이미지
과제명(ProjectTitle) : | - |
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연구책임자(Manager) : | - |
과제기간(DetailSeriesProject) : | - |
총연구비 (DetailSeriesProject) : | - |
키워드(keyword) : | - |
과제수행기간(LeadAgency) : | - |
연구목표(Goal) : | - |
연구내용(Abstract) : | - |
기대효과(Effect) : | - |
내보내기
내보내기 구분 | |
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구성항목 |
관리번호, 제목(한글), 저자명(한글), 발행일자, 전자원문, 초록(한글), 초록(영문)
관리번호, 제목(한글), 제목(영문), 저자명(한글), 저자명(영문), 주관연구기관(한글), 주관연구기관(영문), 발행일자, 총페이지수, 주관부처명, 과제시작일, 보고서번호, 과제종료일, 주제분류, 키워드(한글), 전자원문, 키워드(영문), 입수제어번호, 초록(한글), 초록(영문), 목차
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