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NTIS 바로가기주관연구기관 | 중앙대학교 Chung Ang University |
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연구책임자 | 풀카눌라흐만 |
보고서유형 | 최종보고서 |
발행국가 | 대한민국 |
언어 | 대한민국 |
발행년월 | 2023-03 |
과제시작연도 | 2022 |
주관부처 | 과학기술정보통신부 Ministry of Science and ICT |
과제관리전문기관 | 한국연구재단 National Research Foundation of Korea |
등록번호 | TRKO202300009812 |
과제고유번호 | 1711170351 |
사업명 | 개인기초연구(과기정통부) |
DB 구축일자 | 2023-10-11 |
키워드 | 닭껍질.생물막.마이크로바이옴.살모넬라.식품안전.Chicken skin.Biofilm.Microbiome.Salmonella.Food Safety. |
□ 연구개요
Chicken skin is a major component of retail chicken and a likely source of Salmonella contamination and transmission. Generally, people eat more chicken every year than any other meat. Chicken can be a nutritious choice, but raw chicken is often contaminated with Campylobacter bacteria and
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