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유전체 분석 및 분자 육종학적 기술 적용
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<TEX>$LD_{50}$</TEX>, Acute toxicity, Herbal medicine, Safety, Fermentation, Ssanghwa-tang, heavy metal, pesticide, sulfur dioxide, Ojeok-san(Wuji-san)
Fast food intake, alcohol, children, dietary intakes, eating habit, environmental factor, nutritional status., obesity, psychological factor, residential area
Khlestkina, Elena
(N.I. Vavilov All-Russian Institute of Plant Genetic Resources (VIR), Bolshaya Morskaya 42-44, 190000 St.-Petersburg, Russia)
,
Shavrukov, Yuri
(College of Science and Engineering, Biological Sciences, Flinders University, Adelaide, SA 5042, Australia)
Biomolecules
v.12 no.10
,pp. 1392
2022
, MDPI
김재윤
(과학기술연합대학원대학교)
2021
, 240
, 과학기술연합대학원대학교
, 국내박사
김민경
(세종대학교 대학원)
2021
, 73
, 세종대학교 대학원
, 국내석사
국제(WO) | 공개 | 출원인 : PIONEER-HI-BRED INTERNATIONAL, INC.;BEAVIS, William, D.; | 출원번호 : US-0026934 ( 1998-12-18 ) | 특허번호 : WO-9932661 (1999-07-01) | IPC : C12Q-001/68; A01H-005/00; C12N-015/82
미국(US) | 공개 | 출원인 : Beijing Forestry University; | 출원번호 : 16585993 ( 2019-09-27 ) | 공개번호 : 20200216916 (2020-07-09) | IPC : C12Q-001/6895(2006.01); C12Q-001/6827(2006.01); G16B-040/10(2006.01); G16B-020/20(2006.01); C40B-040/06(2006.01)
미국(US) | 등록 | 출원인 : Pioneer Hi-Bred International, Inc.; | 출원번호 : US-0525312 ( 1990-05-18 ) | 특허번호 : US-6207367 (2001-03-27) | IPC : C12Q-001/68
정승환 객원기자
사이언스타임즈
| 2021-10-12
정승환 객원기자
사이언스타임즈
| 2021-08-04
연합뉴스
사이언스타임즈
| 2021-02-18
"유전체 기반 육종" 관련 ScienceON 국내특허 검색 결과를 내보내기(대량다운로드)하여 COMPAS 국내특허 분석 서비스로 분석한 자료입니다.
현대생명공학기술을 이용하여 생물종의 유전물질을 인위적으로 변형시킨 생물체를 포괄적으로 지칭하며, 농업분야에서는 농산물의 생산량 증대, 품질 향상 등을 목적으로 주로 사용되고 있다. LMO는 유엔환경계획(UNEP)의 생물다양성협약(CBD)에서, GMO는 경제협력기구/유럽연합(OECD/EU)에서 공식적으로 사용하고 있는 용어이다. GMO(Genetically Modified Organism)는 LMO 및 이를 이용하여 제조·가공한 것까지 포함한 유전자변형생물체를 말하며, 생식 또는 번식이 가능하지 않는 것을 포함하는 광의의 개념.
출처 : https://policy.nl.go.kr/search/searchDetail.do?rec_key=UH1_00000127563092
출처 : https://policy.nl.go.kr/search/searchDetail.do?rec_key=UH1_00000127562473
Plant breeding is the science of changing the traits of plants in order to produce desired characteristics.[1] It has been used to improve the quality of nutrition in products for humans and animals.[2] The goals of plant breeding are to produce crop varieties that boast unique and superior traits for a variety of agricultural applications. The most frequently addressed traits are those related to biotic and abiotic stress tolerance, grain or biomass yield, end-use quality characteristics such as taste or the concentrations of specific biological molecules (proteins, sugars, lipids, vitamins, fibers) and ease of processing (harvesting, milling, baking, malting, blending, etc.).
출처 : https://policy.nl.go.kr/search/searchDetail.do?rec_key=UH1_00000123969249
출처 : https://policy.nl.go.kr/search/searchDetail.do?rec_key=UH1_00000109552726