$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"
쳇봇 이모티콘
안녕하세요!
ScienceON 챗봇입니다.
궁금한 것은 저에게 물어봐주세요.

논문 상세정보

Evolving Performance of Food Processing Firms in Korea : Time Variations in Productivity Change Components

Evolving Performance of Food Processing Firms in Korea: Time Variations in Productivity Change Components

농업경제연구 v.46 no.3 , 2005년, pp.73 - 98  
이상준, 김한호, 안동환
초록

Using firm-level financial statement data, we investigated the performance of Korean food processing industry, especially focusing on the dynamics of productivity changes. Unlike the conventional production function framework, we employed a frontier function approach based on Luenberger's shortage function. The results showed that (i) productivity growth of food processing industry is attributable to technical progress rather than efficiency change; (ii) efficiency has improved after financial crisis in 1997. We also found that there exists significant differences in the pattern of productivity change among firm groups defined by firm characteristics such as SIC code, sales target, size, and ownership.

참고문헌 (0)

  1. 이 논문의 참고문헌 없음

이 논문을 인용한 문헌 (0)

  1. 이 논문을 인용한 문헌 없음

원문보기

원문 PDF 다운로드

  • 원문 PDF 정보가 존재하지 않습니다.

원문 URL 링크

  • 원문 URL 링크 정보가 존재하지 않습니다.
상세조회 0건 원문조회 0건

DOI 인용 스타일