$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"
쳇봇 이모티콘
안녕하세요!
ScienceON 챗봇입니다.
궁금한 것은 저에게 물어봐주세요.

논문 상세정보

GM Foods에 대한 과학전문 기자, 일반 기자, 소비자의 인식 및 태도에 관한 연구

Assessment of Stakeholders’ Attitude & Perception towards GM Foods in South Korea: Implications for Differentiated Risk Communication & Media Management

동서연구 v.27 no.3 , 2015년, pp.29 - 42  
김보영, 이나경, 송니은
초록

Consumers’ interest and concerns for food safety is heightened with development of biotechnology and genetical engineering of food products since the health effects of such technology has a direct implication on consumers’ life. Recently, GM foods such as GM corns and GM barley are increasingly consumed in the domestic market and considerable attention has been drawn to this issue. Several studies focused on the attitude of consumers and some assessed comparative difference between consumers and producers toward GM foods. However, studies on different attitude among various stakeholders such as journalists and consumers are limited. the purpose of this study is to evaluate attitudinal difference among stakeholders both qualitatively and quantitatively. Survey study and Focus Group Interview were used to provide empirical evidence and findings may enable effective development of differentiated risk communication strategies for different stakeholders by policymakers and marketers.

참고문헌 (0)

  1. 이 논문의 참고문헌 없음

이 논문을 인용한 문헌 (0)

  1. 이 논문을 인용한 문헌 없음

원문보기

원문 PDF 다운로드

  • KCI :

원문 URL 링크

  • 원문 URL 링크 정보가 존재하지 않습니다.
상세조회 0건 원문조회 0건

DOI 인용 스타일