목재는 요리와 우주 난방 모두에서 가장 중요한 에너지 원천 인 개발 도상국에서 전 세계적으로 매우 중요한 에너지 원입니다. 사하라 사막 이남 아프리카의 다른 나라들처럼 케냐의 대부분의 가구에 의한 목재 기반 연료에 대한 의존도는 지속 불가능한 다른 토지 이용 관행과 결합하여 삼림 벌채와 토지 황폐화를 초래한다. SDG 7에 따라 현대식 요리 연료로 전환하기위한 전략과 정책을 계획하고 산림에 대한 압력을 줄이고 지속 가능한 산림 보존 및 관리를 지원하기 위해 연구 목적은 가정의 에너지 소비를 조사하는 것이 중요했습니다. 에너지 선택과 대안을 채택 할 전망을 결정하는 요소들. 이 연구는 가정용 에너지 소비량 (유형, 양 및 출처)을 연료 우드를 중심으로 살펴본 결과, 카카 메가 (Kakamega) 숲을 둘러싼 거의 모든 농촌 지역 주민들이 연료를 사용했기 때문입니다. 이 연구에서는 1 차 및 2 차 정보원 모두가 사용되었습니다. 가구 조사를 위해 카 카메가 (Kakamega) 현 내의 카 카메가 (Kakamega) 숲 주변의 마을에서 100 가구를 선정하기 위해 층화 무작위 표본 조사 방법이 사용되었습니다. 반 구조화 설문지는 가계의 머리에서 데이터를 수집하고 에너지 공급 업체 및 공무원으로부터 인터뷰 일정을 수집하는 데 사용되었습니다. 연구 결과에 따르면 카카 메가 숲 공동체의 모든 가구는 연료재를 독점적으로 또는 다른 연료와 함께 사용했습니다. 가계 수입과 숲까지의 거리는 일차 요리 연료 유형, 소비 된 연료재의 양 및 연료 우드의 주요 공급원으로 삼림을 선택하는 데있어 가장 중요한 요인이었다. 그러나 가계의 크기는 조리 에너지의 선택과 가구가 소비하는 연료재의 양과 유의 한 상관 관계가 없었다. 대부분의 ...
목재는 요리와 우주 난방 모두에서 가장 중요한 에너지 원천 인 개발 도상국에서 전 세계적으로 매우 중요한 에너지 원입니다. 사하라 사막 이남 아프리카의 다른 나라들처럼 케냐의 대부분의 가구에 의한 목재 기반 연료에 대한 의존도는 지속 불가능한 다른 토지 이용 관행과 결합하여 삼림 벌채와 토지 황폐화를 초래한다. SDG 7에 따라 현대식 요리 연료로 전환하기위한 전략과 정책을 계획하고 산림에 대한 압력을 줄이고 지속 가능한 산림 보존 및 관리를 지원하기 위해 연구 목적은 가정의 에너지 소비를 조사하는 것이 중요했습니다. 에너지 선택과 대안을 채택 할 전망을 결정하는 요소들. 이 연구는 가정용 에너지 소비량 (유형, 양 및 출처)을 연료 우드를 중심으로 살펴본 결과, 카카 메가 (Kakamega) 숲을 둘러싼 거의 모든 농촌 지역 주민들이 연료를 사용했기 때문입니다. 이 연구에서는 1 차 및 2 차 정보원 모두가 사용되었습니다. 가구 조사를 위해 카 카메가 (Kakamega) 현 내의 카 카메가 (Kakamega) 숲 주변의 마을에서 100 가구를 선정하기 위해 층화 무작위 표본 조사 방법이 사용되었습니다. 반 구조화 설문지는 가계의 머리에서 데이터를 수집하고 에너지 공급 업체 및 공무원으로부터 인터뷰 일정을 수집하는 데 사용되었습니다. 연구 결과에 따르면 카카 메가 숲 공동체의 모든 가구는 연료재를 독점적으로 또는 다른 연료와 함께 사용했습니다. 가계 수입과 숲까지의 거리는 일차 요리 연료 유형, 소비 된 연료재의 양 및 연료 우드의 주요 공급원으로 삼림을 선택하는 데있어 가장 중요한 요인이었다. 그러나 가계의 크기는 조리 에너지의 선택과 가구가 소비하는 연료재의 양과 유의 한 상관 관계가 없었다. 대부분의 지역 사회 주민들이 연료 우드를 일차적 인 요리 에너지 (저렴한 이유로 접근 가능성)로 사용했지만, 다른 많은 재화와 서비스를 얻은 숲에 대한 해로운 영향을 알고있었습니다. 따라서 그들은 현대 청정 에너지로 전환하고자했으며, LPG가 가장 선호되었고 보조금 및 세금 환급에 대한 정부의 지원을 원했습니다. 이 연구는 비용 절감, 시설 보조금 및 산림 공동체 구성원의 소득 기회 향상을 통해 현대의 비 목재 요리 에너지로의 대량 전환을 촉진하는 정책의 수립 및 구현을 권장했습니다. 게다가, 산림 관리는 산림의 연료 목재 수집을 면밀히 감독하여 학대를 줄이고 숲에 대한 압력을 줄이기 위해 농장에서 연료 우드 농원을 장려하는 데 필요했습니다. 키워드 : 나무 연료 에너지, 카카 메가 숲, 비 목재 요리 에너지
목재는 요리와 우주 난방 모두에서 가장 중요한 에너지 원천 인 개발 도상국에서 전 세계적으로 매우 중요한 에너지 원입니다. 사하라 사막 이남 아프리카의 다른 나라들처럼 케냐의 대부분의 가구에 의한 목재 기반 연료에 대한 의존도는 지속 불가능한 다른 토지 이용 관행과 결합하여 삼림 벌채와 토지 황폐화를 초래한다. SDG 7에 따라 현대식 요리 연료로 전환하기위한 전략과 정책을 계획하고 산림에 대한 압력을 줄이고 지속 가능한 산림 보존 및 관리를 지원하기 위해 연구 목적은 가정의 에너지 소비를 조사하는 것이 중요했습니다. 에너지 선택과 대안을 채택 할 전망을 결정하는 요소들. 이 연구는 가정용 에너지 소비량 (유형, 양 및 출처)을 연료 우드를 중심으로 살펴본 결과, 카카 메가 (Kakamega) 숲을 둘러싼 거의 모든 농촌 지역 주민들이 연료를 사용했기 때문입니다. 이 연구에서는 1 차 및 2 차 정보원 모두가 사용되었습니다. 가구 조사를 위해 카 카메가 (Kakamega) 현 내의 카 카메가 (Kakamega) 숲 주변의 마을에서 100 가구를 선정하기 위해 층화 무작위 표본 조사 방법이 사용되었습니다. 반 구조화 설문지는 가계의 머리에서 데이터를 수집하고 에너지 공급 업체 및 공무원으로부터 인터뷰 일정을 수집하는 데 사용되었습니다. 연구 결과에 따르면 카카 메가 숲 공동체의 모든 가구는 연료재를 독점적으로 또는 다른 연료와 함께 사용했습니다. 가계 수입과 숲까지의 거리는 일차 요리 연료 유형, 소비 된 연료재의 양 및 연료 우드의 주요 공급원으로 삼림을 선택하는 데있어 가장 중요한 요인이었다. 그러나 가계의 크기는 조리 에너지의 선택과 가구가 소비하는 연료재의 양과 유의 한 상관 관계가 없었다. 대부분의 지역 사회 주민들이 연료 우드를 일차적 인 요리 에너지 (저렴한 이유로 접근 가능성)로 사용했지만, 다른 많은 재화와 서비스를 얻은 숲에 대한 해로운 영향을 알고있었습니다. 따라서 그들은 현대 청정 에너지로 전환하고자했으며, LPG가 가장 선호되었고 보조금 및 세금 환급에 대한 정부의 지원을 원했습니다. 이 연구는 비용 절감, 시설 보조금 및 산림 공동체 구성원의 소득 기회 향상을 통해 현대의 비 목재 요리 에너지로의 대량 전환을 촉진하는 정책의 수립 및 구현을 권장했습니다. 게다가, 산림 관리는 산림의 연료 목재 수집을 면밀히 감독하여 학대를 줄이고 숲에 대한 압력을 줄이기 위해 농장에서 연료 우드 농원을 장려하는 데 필요했습니다. 키워드 : 나무 연료 에너지, 카카 메가 숲, 비 목재 요리 에너지
Wood is a significant source of energy throughout the world and more so in developing countries where it is the most dominant energy source for both cooking and space heating. The dependence on the wood-based fuels by a majority of households in Kenya, like other countries in Sub-Saharan Africa, com...
Wood is a significant source of energy throughout the world and more so in developing countries where it is the most dominant energy source for both cooking and space heating. The dependence on the wood-based fuels by a majority of households in Kenya, like other countries in Sub-Saharan Africa, combined with other unsustainable land use practices result in deforestation and land degradation. In order to plan strategies and policies for transitioning to modern cooking fuels in line with SDG 7 as well as to reduce pressure on the forest and support sustainable forest conservation and management, it was important for the study objectives to examine the energy consumption of households, the factors determining energy choice and their prospects to adopt alternatives. The study looked into the household energy consumption (type, quantity and sources) with special focus on fuelwood since it was the fuel used by nearly all members of the rural community surrounding Kakamega forest. Both primary and secondary sources of information were used in this study. For household surveys, stratified random sampling method was used to select 100 households in villages surrounding Kakamega forest within Kakamega County. Semi-structured questionnaires were used to collect data from household heads and interview schedule from energy suppliers and officials. The findings revealed that all households in Kakamega forest community used fuelwood, either exclusively or in combination with other fuels. Household income and distance to the forest were found to be the significant factors in the choice of cooking fuel type, the quantity of fuelwood consumed and source of fuelwood for households. However, household size had no significant correlation with the choice of cooking energy and quantity of fuelwood that households consumed. Even though most of the community members used fuelwood as their primary cooking energy (cheap and accessibility as their reasons), they were aware of the detrimental effects on the forest from which they obtained many other goods and services. They were, therefore, willing to transition to modern clean, energy, LPG being the most preferred, and wanted government support in subsidies and tax rebate. This study recommended formulation and implementations of policies that would promote mass transition to modern non-wood cooking energy through reduced costs, subsidies for installations and improved income opportunities for forest community members. Besides, the forest management was needed to ensure closer supervision of fuelwood collection from the forest to reduce abuse, and to promote fuelwood plantations on farms to reduce pressure on the forest. Keywords: woodfuel energy, Kakamega forest, non-wood cooking energy
Wood is a significant source of energy throughout the world and more so in developing countries where it is the most dominant energy source for both cooking and space heating. The dependence on the wood-based fuels by a majority of households in Kenya, like other countries in Sub-Saharan Africa, combined with other unsustainable land use practices result in deforestation and land degradation. In order to plan strategies and policies for transitioning to modern cooking fuels in line with SDG 7 as well as to reduce pressure on the forest and support sustainable forest conservation and management, it was important for the study objectives to examine the energy consumption of households, the factors determining energy choice and their prospects to adopt alternatives. The study looked into the household energy consumption (type, quantity and sources) with special focus on fuelwood since it was the fuel used by nearly all members of the rural community surrounding Kakamega forest. Both primary and secondary sources of information were used in this study. For household surveys, stratified random sampling method was used to select 100 households in villages surrounding Kakamega forest within Kakamega County. Semi-structured questionnaires were used to collect data from household heads and interview schedule from energy suppliers and officials. The findings revealed that all households in Kakamega forest community used fuelwood, either exclusively or in combination with other fuels. Household income and distance to the forest were found to be the significant factors in the choice of cooking fuel type, the quantity of fuelwood consumed and source of fuelwood for households. However, household size had no significant correlation with the choice of cooking energy and quantity of fuelwood that households consumed. Even though most of the community members used fuelwood as their primary cooking energy (cheap and accessibility as their reasons), they were aware of the detrimental effects on the forest from which they obtained many other goods and services. They were, therefore, willing to transition to modern clean, energy, LPG being the most preferred, and wanted government support in subsidies and tax rebate. This study recommended formulation and implementations of policies that would promote mass transition to modern non-wood cooking energy through reduced costs, subsidies for installations and improved income opportunities for forest community members. Besides, the forest management was needed to ensure closer supervision of fuelwood collection from the forest to reduce abuse, and to promote fuelwood plantations on farms to reduce pressure on the forest. Keywords: woodfuel energy, Kakamega forest, non-wood cooking energy
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