정제는 제조의 효율성 , 투약의 편의성 등의 장점을 바탕으로 가장 많이 사용되는 약물의 제형이다. 정제는 활성 성분인 주성분(API)과 결합제, 붕해제, 활택제 등의 역할을 하는 부형제를 배합하여 생산한다. 정제가 생산되는 과정은 일반적으로 과립화, 타정, 코팅, 포장의 순서이다. 정제의 경도는 약물의 품질 특성을 규정할 수 있고, 보관, 유통 중의 파손을 견딜 수 있어야 하므로 중요한 품질 특성이다. 정제의 경도에 미치는 영향을 알아보고자, 직타용 부형제를 사용하여 연구하였다. ...
정제는 제조의 효율성 , 투약의 편의성 등의 장점을 바탕으로 가장 많이 사용되는 약물의 제형이다. 정제는 활성 성분인 주성분(API)과 결합제, 붕해제, 활택제 등의 역할을 하는 부형제를 배합하여 생산한다. 정제가 생산되는 과정은 일반적으로 과립화, 타정, 코팅, 포장의 순서이다. 정제의 경도는 약물의 품질 특성을 규정할 수 있고, 보관, 유통 중의 파손을 견딜 수 있어야 하므로 중요한 품질 특성이다. 정제의 경도에 미치는 영향을 알아보고자, 직타용 부형제를 사용하여 연구하였다. 유당과 미결정셀룰로오스를 각기 다른 비율로 배합하여 과립을 만들고 각기 다른 조건으로 타정을 진행하여 결과를 평가하였다. 미결정셀룰로오스의 배합비율이 높아질수록 경도가 증가하였고, 응집 유당 (agglomerated lactose) 보다는 분무 건조 유당 (spray dryed lactose)을 사용한 정제가 더 강한 경도를 나타내었다. 또한 타정 압력과 타정 속도도 정제의 경도에 영향을 미치는 요소임이 확인되었다. 따라서 유당과 미결정셀룰로오스의 배합비율은 제품의 특성, 생산성 등을 고려하여 적절하게 설정되어야 할 것이다.
정제는 제조의 효율성 , 투약의 편의성 등의 장점을 바탕으로 가장 많이 사용되는 약물의 제형이다. 정제는 활성 성분인 주성분(API)과 결합제, 붕해제, 활택제 등의 역할을 하는 부형제를 배합하여 생산한다. 정제가 생산되는 과정은 일반적으로 과립화, 타정, 코팅, 포장의 순서이다. 정제의 경도는 약물의 품질 특성을 규정할 수 있고, 보관, 유통 중의 파손을 견딜 수 있어야 하므로 중요한 품질 특성이다. 정제의 경도에 미치는 영향을 알아보고자, 직타용 부형제를 사용하여 연구하였다. 유당과 미결정셀룰로오스를 각기 다른 비율로 배합하여 과립을 만들고 각기 다른 조건으로 타정을 진행하여 결과를 평가하였다. 미결정셀룰로오스의 배합비율이 높아질수록 경도가 증가하였고, 응집 유당 (agglomerated lactose) 보다는 분무 건조 유당 (spray dryed lactose)을 사용한 정제가 더 강한 경도를 나타내었다. 또한 타정 압력과 타정 속도도 정제의 경도에 영향을 미치는 요소임이 확인되었다. 따라서 유당과 미결정셀룰로오스의 배합비율은 제품의 특성, 생산성 등을 고려하여 적절하게 설정되어야 할 것이다.
Tablets are the most commonly used drug formulations based on the advantages of manufacturing efficiency and ease of administration. Tablets are produced by combining the active ingredient (API) and excipients that act as binders, disintegrants, and lubricants. The process by which tablets are produ...
Tablets are the most commonly used drug formulations based on the advantages of manufacturing efficiency and ease of administration. Tablets are produced by combining the active ingredient (API) and excipients that act as binders, disintegrants, and lubricants. The process by which tablets are produced is generally granulation, tableting, coating, and then packaging. The crushing strength of a tablet is important because it can define the quality characteristics of a drug and must be able to withstand damage during storage and distribution. In order to find out the effect on the hardness of the tablet, a study was conducted using a direct compression excipient. Lactose and microcrystalline cellulose were blended in different ratios to make granules and tableting was performed to evaluate the results. As the ratio of microcrystalline cellulose increased, the hardness increased, and tablets using spray dried lactose showed stronger hardness than agglomerated lactose. In addition, it was found that the compression force and the tableting speed are factors that affect the hardness of the tablet. In conclusion the blending ratio of lactose and microcrystalline cellulose should be set appropriately in consideration of product characteristics and productivity.
Tablets are the most commonly used drug formulations based on the advantages of manufacturing efficiency and ease of administration. Tablets are produced by combining the active ingredient (API) and excipients that act as binders, disintegrants, and lubricants. The process by which tablets are produced is generally granulation, tableting, coating, and then packaging. The crushing strength of a tablet is important because it can define the quality characteristics of a drug and must be able to withstand damage during storage and distribution. In order to find out the effect on the hardness of the tablet, a study was conducted using a direct compression excipient. Lactose and microcrystalline cellulose were blended in different ratios to make granules and tableting was performed to evaluate the results. As the ratio of microcrystalline cellulose increased, the hardness increased, and tablets using spray dried lactose showed stronger hardness than agglomerated lactose. In addition, it was found that the compression force and the tableting speed are factors that affect the hardness of the tablet. In conclusion the blending ratio of lactose and microcrystalline cellulose should be set appropriately in consideration of product characteristics and productivity.
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