국내의 변질미에서 분리, 동정된 Aspergillus flavus var. columnaris의 aflatoxin 생성능을 확증하기 위하여 본 균주를 인위적으로 접종한 쌀에서 aflatoxin $B_1$을 결정 상태로 순수 분리하였고 thin-layer chromatographic behavior, 융점, 유도체 합성, 자외선 및 적외선 흡수 스펙트럼, 그리고 미생물학적 반응에의 하여 이를 동정하였다. 본 균주에의 한 aflatoxin의 생성 능력은 쌀 1g 당 $7.8\;{\mu}g$으로써 외국에서 aflatoxin을 가장 많이 생성하는 것으로 알려진 표준 균주의 그것에 비하여 1/90 정도에 불과하였다.
국내의 변질미에서 분리, 동정된 Aspergillus flavus var. columnaris의 aflatoxin 생성능을 확증하기 위하여 본 균주를 인위적으로 접종한 쌀에서 aflatoxin $B_1$을 결정 상태로 순수 분리하였고 thin-layer chromatographic behavior, 융점, 유도체 합성, 자외선 및 적외선 흡수 스펙트럼, 그리고 미생물학적 반응에의 하여 이를 동정하였다. 본 균주에의 한 aflatoxin의 생성 능력은 쌀 1g 당 $7.8\;{\mu}g$으로써 외국에서 aflatoxin을 가장 많이 생성하는 것으로 알려진 표준 균주의 그것에 비하여 1/90 정도에 불과하였다.
In order to confirm the producibility of aflatoxin by Aspergillus flavus var. columnaris isolated from deteriorated rice in Korea, aflatoxin $B_1$ was purified in crystalline form from artificially inoculated rice and identified by thin-layer chromatographic behavior, melting point, deriv...
In order to confirm the producibility of aflatoxin by Aspergillus flavus var. columnaris isolated from deteriorated rice in Korea, aflatoxin $B_1$ was purified in crystalline form from artificially inoculated rice and identified by thin-layer chromatographic behavior, melting point, derivative formation, ultraviolet and infrared absorption spectra, and growth inhibition of Bacillus megaterium. The production level of aflatoxin by the strain was about $7.8\;{\mu}g$ per g of rice, being about 1/90 of that by A. flavus group known to produce the most aflatoxin in the world.
In order to confirm the producibility of aflatoxin by Aspergillus flavus var. columnaris isolated from deteriorated rice in Korea, aflatoxin $B_1$ was purified in crystalline form from artificially inoculated rice and identified by thin-layer chromatographic behavior, melting point, derivative formation, ultraviolet and infrared absorption spectra, and growth inhibition of Bacillus megaterium. The production level of aflatoxin by the strain was about $7.8\;{\mu}g$ per g of rice, being about 1/90 of that by A. flavus group known to produce the most aflatoxin in the world.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.