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홍삼의 정상 및 내백부의 미세구조
Ultrastructure of Normal and Inside White Part in Korea Red Ginseng 원문보기

고려인삼학회지 = Korean journal of ginseng science, v.12 no.2, 1988년, pp.153 - 157  

박훈 (한국인삼연초연구소) ,  조병구 (한국인삼연초연구소) ,  이준성 (농업기술연구소)

초록
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정상홍삼절편과 내백삼절편의 중심부위를 주사전자현미경으로 관찰한 결과 내백부는 전분과의 수가 적고 크기도 적었으며 주름이 많고 얇은 막 물질을 가지고 있었다. 전분리는 판상의 집적뢰로 보였으며 모양이 일정치 아니하였다. 내백의 얇은 막 물질은 기보도된 수용성 단백질의 부족사실과 관련되는 것 같다.

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Ultrastructure of inside white part was compared with normal part in Korea Red ginseng by scanning electron microscope. The inside white part was in number and smaller inside of starch particle than those in the normal. The large membranous components in the inside white part seemed to be thinner th...

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