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NTIS 바로가기산업미생물학회지 = Korean journal of applied microbiology and biotechnology, v.26 no.6, 1998년, pp.507 - 514
유천권 (건국대학교 미생물공학과) , 서원상 (건국대학교 미생물공학과) , 이철수 (한국식품위생연구원) , 강상모 (건국대학교 미생물공학과)
국내 전통식품인 청국장으로부터 강력한 fibrinolytic activity를 갖는 K-54주를 분리, 동정한 결과 B. subtilis로 확인되었으며 이 균으로부터 강력한 갖는 효소를 정제하였다. 정제도는 약 66.9배 증가하였으며 약 10.1%의 수율을 보였다. B. subtilis K-54에서 분리한 fibrinolytic enzyme의 최적 활성 pH가 8-12사이였으며 50-75
The strain K-54, the best producer of fibrinolytic enzyme, was isolated from Korean traditional food Chung Guk Jang and identified as Bacillus subtilis. Fibrinolytic enzyme was purified and characterized, and its molecular weight was determined. The fibrinolytic enzyme activity was increased about 6...
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