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NTIS 바로가기한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, v.30 no.6, 2001년, pp.1047 - 1052
김순동 (대구가톨릭대학교 식품공학과) , 김일두 (대구가톨릭대학교 식품공학과) , 박홍덕 (대구가톨릭대학교 식품공학과) , 박미자 (대구가톨릭대학교 식품공학과)
Monascus속 곰팡이를 이용한 메주의 재료에 따른 색소함량을 조사하였다. 균의 생육과 색소생성과의 관계는 정의 상관으로 상관계수 r=0.9879를 나타내었다. M. purpureus와 M. pilosus 백미메주의 구성 색소는 각각 9종과 8종으로 구성 되었으며 다같이 황색색소는 1종,나머지는 모두 적색계 색소였다. 구성색소의 합계치는 M. purpureus 백미메주는 그램당 335.25
The pigment content in meju fermented by a Monascus species with different materials was studied. The relations between growth of M. pilosus and pigment production were positive and the correlation coefficient associated with this relationship was determined to be : r = 0.9879. Pigments produced by ...
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