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$\\alpha$-carotene 첨가식이가 고지혈증 쥐의 지질과산화물과 항산화효소 활성에 미치는 영향
Effect of $\\alpha$-carotene Supplementation on Lipid Peroxides and Antioxidative Enzyme Activities in Hyperlipidetmic Rats 원문보기

韓國營養學會誌 = The Korean journal of nutrition., v.37 no.9, 2004년, pp.771 - 779  

송영옥 (인하대학교 생활과학대학 식품영양학과) ,  천종희 (인하대학교 생활과학대학 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was performed to investigate the effect of dietary $\beta$-carotene supplementation on lipid metabolism and antioxidant enzyme activities in hyperlipidemic rats. Fifty Sprague-Dawley male rats aging 7 weeks were fed the control diet (CD,5% corn oil) and the high fat diet (HFD,1...

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문제 정의

  • 따라서 본 연구에서는 고지방식이 섭취를 통하여 고지혈증을 유도시킨 실험동물에게 0- carotene 보강식이를 공급하여 0-carotene 보충과 첨가기간이 고지방섭취로 발생되는 체내 지질과산화물 형성 및 항산화효소 활성 도에 미치는 영향을 알아보고자 하였다.
  • 본 연구에서는 고지방식이를 통하여 고지혈증을 유도시킨 흰쥐에게 -carotene 보강식이를 공급하여 체내 지질과산화물 생성 및 항산화효소 활성도에 미치는 영향을 알아보았다.
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