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[국내논문] 나주시 지역특산품 개발을 위한 배꽃의 염색
Pear Flower Dyeing for Developing the Regional Product in Naju City 원문보기

한국지역사회생활과학회지 = The Korean Journal of Community Living Science, v.16 no.3, 2005년, pp.37 - 45  

백진주 (목포대학교 응용생명과학부) ,  장홍기 (㈜세노코) ,  조자용 (남도대학 약용자원원예개발과) ,  임명희 (무등 플라워숍) ,  박용서 (목포대학교 응용생명과학부) ,  유용권 (목포대학교 응용생명과학부) ,  박윤점 (원광대학교 원예애완동식물학부) ,  허북구 (㈜세노코)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was conducted to investigate the utilization of cut pear branches for dyeing materials, and the dyeability of pear flowers for pressed flowers using red, orange, and green edible pigments. There was a significant difference of E values among 0.1, 0.5 and $1.0{\%}$ diluted solut...

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AI 본문요약
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문제 정의

  • 본 연구는 이러한 배경에서 배 전정 과정에서 발생하는 폐 전정 가지를 활용한 지역특산품개발 측면에서 식용색소에 의한 배꽃의 염색성을 조사 하였다.
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