$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Seasonal Cycle of Phytoplankton in Aquaculture Ponds in Bangladesh 원문보기

Algae, v.20 no.1, 2005년, pp.43 - 52  

Affan, Abu (College of Ocean Sciences, Cheju National University) ,  Jewel, Abu Syed (Department of Fisheries Management, Bangladesh Agricultural University) ,  Haque, Mahfuzul (Department of Fisheries Management, Bangladesh Agricultural University) ,  Khan, Saleha (Department of Fisheries Management, Bangladesh Agricultural University) ,  Lee, Joon-Baek (College of Ocean Sciences, Cheju National University)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

A study on the seasonal changes in the phytoplankton community was carried out in four aquaculture ponds of Bangladesh over a period of 16 months from August 2000 to November 2001. Out of 45 phytoplankton species identified, 30 belong to Cyanophyceae, 7 to Chlorophyceae, 5 to Bacillariophyceae and 3...

주제어

참고문헌 (17)

  1. Abbott I.A. 1996. Ethnobotany of seaweeds: Clues to use of seaweeds. Hydrobiol. 326/327: 15-20 

  2. AOAC. 1990. Official Methods of Analysis. 16th ed. Assoc. Office Agr-Chemists, Washington, D.C. pp. 69-74: 487-491 

  3. Armisen R. 1997. Agar. In: Imeson A. (ed.), Thickening and gelling agents for food. Blackie Academic and professionals, Landon, pp-1-21 

  4. Critchley A.T. 1997. Introduction: Seaweed resources. In: Ohno M. and Critchley A.T. (eds), Seaweed cultivation and marine ranching. Japanese International Collaboration Agency (JICA). pp. 1-7 

  5. Derbyshire W., Hedges D.N., Lillford P.J. and Norton I.T. 2001. The influence of a mixed anionic system on the aggregation behavior of Agarose. Food Hydroco. 15: 153-163 

  6. Do J.R. and Oh S.W. 1999. Preparation of agarose from Gelidium amansii for gel electrophoresis using various puifacation methods and its resolution characteristics for DNA. J. Food Sci. Tech. 31: 110-114 

  7. Fujii T., Yano T., Kumagai H. and Miyawaki O. 2000. Scaling analysis on elasticity of agarose gel near the sol-gel transition temperature. Food Hydroco. 14: 359-363 

  8. Guisely K.B. 1970. The relationship between methoxyl content and gelling temperature of agarose. Carbohydr. Res. 13: 247-256 

  9. Heinzinger K. 1985. Computer simulations of aqueous electrolyte solutions. Physica. 131B: 196-216 

  10. Hjerten S. 1962. A new method for preparation of agarose for gel electrophoresis. Biochem. Biophy. Acta. 62: 455-499 

  11. Hjerten S. 1971. Some new methods for the preparation of agarose. J. Chromatogr. 61: 73-80 

  12. Lowry O.H., Rosebrough N.J., Farr L. and Rindall R.J. 1951. Protein measured with folin phenol regent. J. Biol. Chem 193: 256-259 

  13. Millan A.J., Moreno R. and Nieto M.I. 2002. Theromogelling polysaccharides for aqueous gelcasting part I: a comperative study of gelling additives. J. Eur. Ceramic Soc. 22: 2209-2215 

  14. Mollet J.C., Rahaoui A. and Lemoine Y. 1998. Yield, chemical composition and gel strength of agarocolloids of Gracilaria gracilis, Gracilariopsis longissima and the newly reported Gracilaria cf. vermiculophylla from Roscoff (Brittany, France). J. Appl. Phycol. 10: 59-66 

  15. Pelegrin F.Y. and Robledo D. 1997. Influence of alkali treatment on agar from Gracilaria cornea from Yucatan. Mexico. J. Appl. Phycol. 9: 533-539 

  16. Radmer R.J. 1996. Algal diversity and commercial algal products. Biosci. 46: 263-269 

  17. Selby H.H. and Whistler R.L. 1993. Agar. In: Whistler R.L., BeMiller J.N. (eds), Industrial gums: Polysaccharides and their derivatives. Academic press. pp. 87-103 

저자의 다른 논문 :

관련 콘텐츠

오픈액세스(OA) 유형

BRONZE

출판사/학술단체 등이 한시적으로 특별한 프로모션 또는 일정기간 경과 후 접근을 허용하여, 출판사/학술단체 등의 사이트에서 이용 가능한 논문

섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로