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다시마 (Laminaria japonica) 알긴산의 분자량 분포에 미치는 가수분해 pH의 영향
Effects of Hydrolysis pH on Distribution of Molecular Weights of Alginates of Sea Tangle Laminaria japonica 원문보기

한국수산학회지 = Journal of the Korean Fisheries Society, v.39 no.4, 2006년, pp.313 - 317  

임영선 (강릉대학교 식품과학과) ,  유병진 (강릉대학교 식품과학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

To prepare oligouronic acids from high-molecular-weight alginates, sea tangle (Laminaria japonica) alginates were hydrolyzed at various pHs for 1 hr at 80$^{\circ}C$. The effects of hydrolysis pH (HpH) on the average molecular weight (AMW) and MW distribution ratios (DRs) in the hydrolyze...

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문제 정의

  • 본 연구에서는 고분자알긴산으로부터 oligouronic acids를 제조할 목적으로 다시마 알긴산을 pH를 달리하여 가수분해할 때 생성되는 알긴산의 평균분자량과 분자량분포율을 측정하였다.
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