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저장고 내의 에틸렌 제거가 배 과실의 품질에 미치는 영향
Effect of Ethylene Removal on Fruit Quality of Oriental Pear during Storage 원문보기

생물환경조절학회지 = Journal of bio-environment control, v.15 no.1, 2006년, pp.78 - 83  

김호철 (원광대학교 원예.애완동식물학부) ,  배강순 (원광대학교 원예.애완동식물학부) ,  배종향 (원광대학교 원예.애완동식물학부) ,  전경수 (원광대학교 생명환경학부) ,  홍종욱 (익산시농업기술센터)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The objective of this study was to examine effect of ethylene removal apparatus on fruit quality of 'Niitaka' pear (Pyrus pyrifolia) in case of a double storage of apples and pears in a storage room. Ethylene and carbon dioxide concentration were efficiently decreased by the ethylene removal apparat...

주제어

AI 본문요약
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문제 정의

  • 이에 본 연구는 과수 재배 농가에서 보유하고 있는 저장고 내에 이미 개발되어 판매되고 있는 에틸렌가스 제거기를 설치함으로써 에틸렌 및 유해 가스의 제거 효과를 구명하고 이에 따른 일반 저장고 내 사과와 배 과실의 동시 저장 가능성을 구명하고자 하였다.
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참고문헌 (14)

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