$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

The Effects of Probiotic Lactobacillus reuteri Pg4 Strain on Intestinal Characteristics and Performance in Broilers 원문보기

Asian-Australasian journal of animal sciences, v.20 no.8, 2007년, pp.1243 - 1251  

Yu, B. (Department of Animal Science, National Chung-Hsing University) ,  Liu, J.R. (Institute of Biotechnology, National Taiwan University) ,  Chiou, M.Y. (Department of Animal Science, National Chung-Hsing University) ,  Hsu, Y.R. (Department of Animal Science, National Chung-Hsing University) ,  Chiou, W.S. (Department of Animal Science, National Chung-Hsing University)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was conducted to evaluate the feasibility of using L. reuteri Pg4, a strain isolated from the gastrointestinal (GI) tract of healthy broilers, as a probiotic. In preliminary in vitro studies the Pg4 strain was proven capable of tolerating acid and bile salts, inhibiting pathogenic bacteri...

주제어

AI 본문요약
AI-Helper 아이콘 AI-Helper

* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.

가설 설정

  • a, Means within same rows with different superscript are significantly different (p<0.05).
본문요약 정보가 도움이 되었나요?

참고문헌 (33)

  1. Amit-Romach, E., D. Sklan and Z. Uni. 2004. Micro flora ecology of the chicken intestine using 16S ribosomal DNA primers. Poult. Sci. 83:1093-1098. 

  2. Annika, M., M. M. Manninen and H. Gylienberg. 1983. The adherence of lactic acid bacteria to the columnar epithelial cells of pigs and calves. J. Appl. Bacteriol. 55:241-245. 

  3. Barrow, P. A. 1992. Probiotics for chickens. In Probiotics: The Scientific Basis (Ed. R. Fuller). Chapman and Hall. London, p. 255-257. 

  4. Chou, L. S. and B. Weimer. 1999. Isolation and characterization of acid- and bile-tolerant isolates from strains of Lactobacillus acidophilus. J. Dairy Sci. 82:23-31. 

  5. Corrier, D. E., A. Hinton, R. L. Ziprin, R. C. Beier and J. R. DeLoach. 1990. Effect of dietary lactose on cecal pH, bacteriostatic volatile fatty acids, and Salmonella typhimurium colonization of broiler chicks. Avian Dis. 34:617-625. 

  6. Fuller, R. 1989. Probiotic in man and animals. J. Appl. Bacteriol. 66:365-378. 

  7. Gilliland, S. E. and D. K. Walker. 1990. Factors to consider when selecting cultures of Lactobacillus acidophilus as a dietary adjunct to produce a hypocholesteroleric effect in humans. J. Dairy Sci. 73:905-911. 

  8. Jin, L. Z., Y. W. Ho, N. Abdullah, H. Kudo and S. Jalaludin. 1997. Studies on the intestinal microflora of chicken under tropical condition. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 10:495-504. 

  9. Jin, L. Z., Y. W. Ho, N. Abdullah and S. Jalaludin. 1998. Acid and bile tolerance of Lactobacillus isolated from chicken intestine. Lett. Appl. Microbiol. 27:183-185. 

  10. Jones, F. T. 1991. Use of direct-fed microbials not new; way they work is still not clear. Feedstuff. 28:31-34. 

  11. Kailasapathy, K. and J. Chin. 2000. Survival and therapeutic potential of probiotic organisms with reference to Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium spp. Immunol. Cell Biol. 78:80-88. 

  12. Khaksefidi, A. and Sh. Rahimi. 2005. Effect of probiotic inclusion in the diet of broiler chickens on performance, feed efficiency and carcass quality. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 18:1153-1156. 

  13. Koenen, M. E., J. Kramer, R. van der Hulst, L. Heres, S. H. Jeurissen and W. J. Boersma. 2004. Immunomodulation by probiotic lactobacilli in layer- and meat-type chickens. Br. Poult. Sci. 45:355-66. 

  14. Liu, J. R., B. Yu, S. H. Lin, K. J. Cheng and Y. C. Chen. 2005. Direct cloning of a xylanase gene from the mixed genomic DNA of rumen fungi and its expression in intestinal Lactobacillus reuteri. FEMS Microbiol. Lett. 251:233-241. 

  15. Marsili, R. T., H. Ostapenko, R. E. Simmons and D. E. Green. 1981. High performance liquid chromatographic determination of organic acids in dairy product. J. Food Sci. 46:52-57. 

  16. NRC. 1994. Nutrient Requirements of Poultry, ninth ed. National Academy Press, Washington, DC, USA. 

  17. Parker, D. C. and R. T. McMillan. 1976. The determination of volatile fatty acids in the cecum of the conscious rabbit. Br. J. Nutr. 35:365-371. 

  18. Patterson, J. A. and K. M. Burkholder. 2003. Application of prebiotics and probiotics in poultry production. Poult. Sci. 82:627-631. 

  19. Rambaud, J. C., Y. Bouhnik, P. Marteau and P. Pochart. 1993. Manipulation of the human gut micro flora. Proc. Nutr. Soc. 52:357-366. 

  20. Rammelsberg, M. and F. Radler. 1990. Antibacterial polypeptides of Lactobacillus species. J. Appl. Bacteriol. 69:177-184. 

  21. Reid, G. and R. Friendship. 2002. Alternatives to antibiotic use; probiotics for the gut. Anim. Biotechnol. 13:97-112. 

  22. Sakata, T., T. Kojima, M. Fujieda, M. Takahashi and T. Michibata. 2003. Influences of probiotic bacteria on organic acid production by pig cecal bacteria in vitro. Proc. Nutr. Soc. 62:73-80. 

  23. SAS. 1999. SAS User's Guide: Ver. 8.0 SAS Institute., Cary, NC. 

  24. Savage, D. C. 1977. Microbial ecology of the gastrointestinal tract. Ann. Re. Microbiol. 31:107-133. 

  25. Song, Y. L., N. Kato, C. X. Liu, Y. Matsumiya, H. Kato and K. Watanabe. 2000. Rapid identification of 11 human intestinal Lactobacillus species by multiplex PCR assays using groupand species-specific primers derived from the 16S-23S rRNA intergenic spacer region and its flanking 23S rRNA. FEMS Microbiol. Lett. 187:167-173. 

  26. Steel, R. G. D. and J. H. Torrie. 1984. Principles and Procedures of Statistics. A Biometrical Approach. (2nd Ed.) McGraw Hill Book Co. Inc. New York, USA. 

  27. Strompfova, V., A. Laukova and A. C. Ouwehand. 2004. Selection of enterococci for potential canine probiotic additives. Vet. Microbiol. 100:107-114. 

  28. Tannock, G. W., A. Tilsala-Timisjarvi, S. Rodtong, J. Ng, K. Munro and T. Alatossava. 1999. Identification of Lactobacillus isolates from the gastrointestinal tract, silage, and yoghurt by 16S-23S rRNA gene intergenic spacer region sequence comparisons. Appl. Environ. Microbiol. 65:4264-4267. 

  29. Thompson, J. L. and M. Hinton. 1997. Antibacterial activity of formic acid and propionic acid in the diet of hens on Salmonella in the crop. Br. Poult. Sci. 38:59-65. 

  30. Uni, Z., Y. Noy and D. Sklan. 1995. Posthatch changes in morphology and function of the small intestines in heavy and light strain chicks. Poult. Sci. 74: 1622-1629. 

  31. Watkins, B. A. and F. H. Kratzer. 1983. Effect of oral dosing of Lactobacillus strains on gut colonization and liver biotin on broiler chicks. Poult. Sci. 62:2088-2094. 

  32. Watkins, B. A. and F. H. Kratzer. 1984. Drinking water treatment with commercial preparation of a concentrated Lactobacillus culture for broiler chicks. Poult. Sci. 63:1671-1673. 

  33. Yu, B., H. Y. Tsen and P. W. S. Chiou. 1999. Cecal culture nhances performance and prevents Salmonella infection in broilers. J. Appl. Poult. Res. 8:195-204. 

관련 콘텐츠

오픈액세스(OA) 유형

BRONZE

출판사/학술단체 등이 한시적으로 특별한 프로모션 또는 일정기간 경과 후 접근을 허용하여, 출판사/학술단체 등의 사이트에서 이용 가능한 논문

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로