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오디 분말차 제조 및 생리활성 평가
The Manufacturing and Physiological Evaluation of Mulberry Fruit Tea 원문보기

한국식품영양학회지 = The Korean journal of food and nutrition, v.20 no.2, 2007년, pp.173 - 178  

조미자 (동남보건대학 식품영양과) ,  김애정 (혜전대학 식품영양과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

In this study we manufactured mulberry fruit tea(MFT) to be used as an anti-inflammatory agent. Here, MFT was consumed by thirty middle-aged women with symptoms of rheumatoid arthritis for 4 weeks. The anthropometric measurements and serum inflammatory factors were measured before and after consumpt...

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문제 정의

  • 따라서 본 연구에서는 대성뽕 오디 품종의 항염증 효과를 규명하고자 오디 분말차로 제조하여 이를 류머티즘 소인이 있는 중년 여성 30명에게 4주간 급여한 후 섭취 전·후의 체성분 변화와 혈청 염증인자 수준을 비교 관찰하였다.
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참고문헌 (20)

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