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3배체 참전복, Haliotis discus hannai의 식품 성분에 대한 연구
Studies on the Food Components of Triploid Abalone, Haliotis discus hannai 원문보기

한국수산학회지 = Journal of the Korean Fisheries Society, v.41 no.6, 2008년, pp.452 - 457  

지영주 (국립수산과학원 생명공학연구소) ,  장영진 (부경대학교 양식학과) ,  윤호동 (국립수산과학원 식품안전연구과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study analyzed the proximate compositions, total amino acids, and fatty acid compositions in muscle and viscera of 51-month-old triploid and diploid Pacific abalone, Haliotis discus hannai. Proximate composition analysis showed that the muscle of diploid abalones had a higher protein and ash ra...

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문제 정의

  • 그러나 참전복의 배수체별 일반 성분 조성, 지질 조성 및 맛 성분을 포함한 아미노산 함량에 대해 비교 분석한 보고는 없는 실정이다. 여기서는 참전복의 배수체별 일반 성분 조성, 지질 조성, 아미노산 함량에 대한 결과를 보고하고자 한다.
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참고문헌 (32)

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