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한국 장수식당의 정성적 모델 연구
Study on Korean Long-lasting Restaurant Model: Use of Qualitative Observation and Research Interview 원문보기

韓國食生活文化學會誌 = Journal of the Korean Society of Food Culture, v.26 no.3, 2011년, pp.211 - 219  

김희선 (경희대학교 생활과학연구소)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

To examine the key success factors for long-lasting restaurants, we visited 10 restaurants with 30 or more than 30 years of tradition, located in Seoul and Gyeonggi-do districts, to research these restaurant menus and customer characteristics by observation and interview. The results were analyzed u...

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문제 정의

  • 저자는 장수식당의 메뉴 속에 장기 존속할 수 있었던 ‘차별화된 가치’가 들어있다고 보고 장수식당의 메뉴특성을 조사·분석하여 공통 특징들을 찾아내고, 이 특징들의 상호 연관성을 밝혀 이를 ‘한국 장수식당의 모델’로 도식화하여 제시하기 위해 본 연구를 시도하였다.
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참고문헌 (26)

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