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거북손(Pollicipes mitella)의 식품 영양성분 특성
Characteristics of Food Nutrition Components of Common Stalked Barnacle Pollicipes mitella 원문보기

한국수산과학회지 = Korean journal of fisheries and aquatic sciences, v.49 no.6, 2016년, pp.862 - 866  

문수경 (경상대학교 식품영양학과) ,  김인수 (경상대학교 식품영양학과) ,  정보영 (경상대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Common stalked barnacle Pollicipes mitella is a filter-feeding crustacean that attaches itself to the surfaces of rocks in the ocean intertidal zone. Pollicipes mitella is one of about a dozen species of goose barnacle that are gathered commercially for human consumption. In Portugal and Spain, they...

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문제 정의

  • , 2012 ). 따라서 본 연구는 최근 새로운 수산식품으로 많은 관심을 받고 있는 거북손의 식품영양성분 특성에 대한 정보를 소비자들에게 제공하고자 통영산 거북손을 구입하여 일반성분과 n-3 지방산 조성, 그리고 무기질함량을 분석하였다.
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참고문헌 (15)

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