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Chemical composition of different parts of ramie (Boehmeria nivea) 원문보기

Korean journal of agricultural science, v.44 no.1, 2017년, pp.95 - 103  

Cho, Sunghun (Department of Integrative Plant Science, Chung-Ang University) ,  Lee, Jaemin (Department of Integrative Plant Science, Chung-Ang University) ,  Kim, Young Mi (Yeong-Gwang Agricultural Technology Center) ,  Jung, Yong-Su (Yeong-Gwang Agricultural Technology Center) ,  Kim, Ho Bang (Life Sciences Research Institute, Biomedic Co., Ltd.) ,  Cho, Eun Ju (Department of Food Science and Nutrition, Pusan National University) ,  Lee, Sanghyun (Department of Integrative Plant Science, Chung-Ang University)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Ramie (Boehmeria nivea) is a perennial herbaceous plant belonging to the family Urticaceae. It was used in folk remedies for diuretic or anti-pyretic purposes and as an hepatoprotective, anti-oxidant, and anti-inflammation agent. In this study, we investigated the composition of free sugars, amino a...

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문제 정의

  • 모시풀은 뿌리, 줄기, 잎 모두 활용 가치가 있으나, 현재는 모싯잎을 이용한 제품개발만이 주로 이루어지고 있는 현실이다. 따라서 본 연구에서는 모시풀의 각 부위별 일반성분을 분석을 통해 모싯잎 뿐만 아니라 뿌리, 줄기의 영양학적 가치를 평가하려고 한다.
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참고문헌 (20)

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