$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

[해외논문] Volatile Profiles and Lipid Oxidation of Irradiated Cooked Chicken Meat from Laying Hens Fed Diets Containing Conjugated Linoleic Acid 원문보기

Poultry science, v.80 no.2, 2001년, pp.235 - 241  

Du, M. ,  Ahn, D.U. ,  Nam, K.C. ,  Sell, J.L.

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The objective of this study was to determine the influence of dietary conjugated linoleic acid (CLA) on lipid oxidation, volatile profiles, and sensory characteristics of irradiated cooked chicken meat. Forty-eight 27-wk-old White Leghorn hens were fed a diet containing 0, 1.25, 2.5, or 5.0% CLA. Af...

참고문헌 (16)

  1. J. Food Sci. Ahn 58 278 1993 10.1111/j.1365-2621.1993.tb04255.x Oxygen availability affects prooxidant catalyzed lipid oxidation of cooked turkey patties 

  2. J. Agric. Food Chem. Ahn 47 2776 1999 10.1021/jf990137c Headspace oxygen in sample vials affects volatile production of meat during the automated purge-and-trap/GC analyses 

  3. J. Food Sci. Ahn 64 226 1999 10.1111/j.1365-2621.1999.tb15870.x Volatile production and lipid oxidation in irradiated cooked sausage as related to packaging and storage 

  4. J. Food Sci. Ahn 63 15 1998 10.1111/j.1365-2621.1998.tb15665.x Packaging and irradiation effects on lipid oxidation and volatiles in pork patties 

  5. J. Food Sci. Ahn 57 1075 1992 10.1111/j.1365-2621.1992.tb11267.x Packaging cooked turkey meat patties while hot reduced lipid oxidation 

  6. Nutr. Cancer. Belury 26 149 1996 10.1080/01635589609514471 Dietary conjugated linoleic acid modulation of phorbol ester skin tumor promotion 

  7. Poultry Sci. Du 78 1639 1999 10.1093/ps/78.11.1639 Effect of dietary conjugated linoleic acid on the composition of egg yolk lipids 

  8. Can. J. Anim. Sci. Dugan 79 45 1999 10.4141/A98-070 The effects of feeding conjugated linoleic acid on subsequent pork quality 

  9. J. Food Sci. Hashim 60 664 1995 10.1111/j.1365-2621.1995.tb06202.x Disruptive sensory analysis of irradiated frozen or refrigerated chicken 

  10. Nutr. Cancer. Ip 24 241 1995 10.1080/01635589509514413 Effect of timing and duration of dietary conjugated linoleic acid on mammary cancer prevention 

  11. J. Anim. Sci. Larick 70 1397 1992 10.2527/1992.7051397x Volatile compound content and fatty acid composition of pork as influenced by linoleic acid content of the diet 

  12. J. Food Sci. Liu 57 803 1992 10.1111/j.1365-2621.1992.tb14298.x Antioxidant efficacy of oleoresin rosemary and sodium tripolyphosphate in restructured pork steak 

  13. J. Sci. Food Agric. Meynier 79 797 1999 10.1002/(SICI)1097-0010(19990501)79:6<797::AID-JSFA287>3.0.CO;2-H Oxidation of muscle phospholipids in relation to their fatty acid composition with emphasis on volatile compounds 

  14. SAS® Institute 1985 SAS User's Guide 

  15. J. Food Lipids. Shahidi 1 177 1994 10.1111/j.1745-4522.1994.tb00245.x Hexanal as an indicator of meat flavor deterioration 

  16. Lipids Van den Berg 30 599 1995 10.1007/BF02536996 Reinvestigation of the antioxidant properties of conjugated linoleic acid 

활용도 분석정보

상세보기
다운로드
내보내기

활용도 Top5 논문

해당 논문의 주제분야에서 활용도가 높은 상위 5개 콘텐츠를 보여줍니다.
더보기 버튼을 클릭하시면 더 많은 관련자료를 살펴볼 수 있습니다.

관련 콘텐츠

오픈액세스(OA) 유형

GOLD(Hybrid)

저자가 APC(Article Processing Charge)를 지불한 논문에 한하여 자유로운 이용이 가능한, hybrid 저널에 출판된 논문

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로