$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

[국내논문] Antioxidant and Anti-inflammatory Activities in Freeze-dried and Hot Air-dried Aronia (Aronia melanocarpa) Extracts
동결 및 열풍건조 아로니아 추출물의 항산화 및 항염증 활성 원문보기

산업식품공학 = Food engineering progress, v.22 no.4, 2018년, pp.315 - 320  

Park, Mi-Hye ,  Kim, Bumsik

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study examined the effects of drying methods of Aronia melanocarpa on contents of total polyphenols and flavonoids, antioxidant activity and anti-inflammatory activity. As a result, freeze-dried aronia extract (FDAE) significantly exhibited higher contents of total polyphenols and flavonoids (...

참고문헌 (29)

  1. 0891-5849 Free Radic. Biol. Med. 14 303 1993 10.1016/0891-5849(93)90027-R Oxygen-radical absorbance capacity assay for antioxidants 

  2. 0891-5849 Eur. Food Res. Technol. 219 133 2004 10.1007/s00217-004-0940-3 Evaluation of commercial red fruit juice concentrates as ingredients for antioxidant functional juices 

  3. 0891-5849 Nature 181 1199 1958 10.1038/1811199a0 Antioxidant determination by the use of a stable free radical 

  4. 0891-5849 Clin. Cancer Res. 6 4823 2000 Interstitial collagenases as markers of tumor progression 

  5. 0891-5849 Cancer Res. 47 936 1987 Evaluation of a tetrazolium-based semiautomated colorimetric assay: assessment of chemosensitivity testing 

  6. Ann. Oto. Rhino. 106 271 1997 10.1177/000348949710600402 Expression of matrix metalloproteinases and tissue inhibitor of metalloproteinases in head and neck squamous cell carcinoma 

  7. 0891-5849 J. Biol. Chem. 276 47329 2001 10.1074/jbc.M107666200 The angiogenic factor Cyr61 activates a genetic program for wound healing in human skin fibroblasts 

  8. Soc. Food Sci. Nutr. 44 1165 2015 Physico-chemical analysis and antioxidant activities of Korea Aronia melanocarpa. J. Korean 

  9. Korean Soc. Biotechnol. Bioeng. J. 30 191 2015 Anthocyanin analysis of pressure-extracted Korean blueberry juice and in vitro antiinflammatory in RAW267.4 cell line 

  10. J. Korean Soc. Food Sci. Nutr. 43 1349 2014 10.3746/jkfn.2014.43.9.1349 Comparison of total polyphenols, total flavonoids, and biological activities of black chokeberry and blueberry cultivated in Korea 

  11. 0891-5849 J. Pathol. 189 300 1999 10.1002/(SICI)1096-9896(199911)189:3<300::AID-PATH456>3.0.CO;2-C Matrix metalloproteinases in tumor invation and metastasis 

  12. 0891-5849 J. Food Eng. 117 513 2013 10.1016/j.jfoodeng.2013.01.009 Freeze drying technique for microencapsulation of Garcinia fruit extract and its effect on bread quality 

  13. 0891-5849 J. Biol. Chem. 7 239 1912 On phosphotungstic-phosphomolybdic compounds as color reagents 

  14. 0891-5849 Int. Arch. Allergy Immunol. 127 170 2002 10.1159/000053861 Mouse models for the genetic dissection of atopy 

  15. J. Kor. Soc. Food Sci. Nutr. 33 1573 2004 10.3746/jkfn.2004.33.9.1573 Quality characteristics of osmotic dehydrated sweet pumpkin by different drying methods 

  16. 0891-5849 Korean J. Food Sci. Technol. 46 303 2014 10.9721/KJFST.2014.46.3.303 Antioxidant contents and antioxidant activities of hot-water extracts of Aronia (Aronia melancocarpa) with different drying methods 

  17. 0891-5849 Food Chem. 146 71 2014 10.1016/j.foodchem.2013.09.035 Radicalscavenging- linked antioxidant activities of extracts from blackchokeberry and blueberry cultivated in Korea 

  18. 0891-5849 Korean J. Medicinal Crop. Sci. 14 8 2006 Effects of drying methods on content of active components, antioxidant activity, and color values of Saururus chinensis Bail 

  19. J. Kor. Soc. Cosm. 23 669 2017 Anti-inflammatory effects of Acai berry ethanol extracts 

  20. 0891-5849 J. Food Eng. 123 157 2014 10.1016/j.jfoodeng.2013.08.039 Ascorbic acid degradation of papaya during drying: Effect of process conditions and glass transition phenomenon 

  21. 0891-5849 Food Chem. Toxicol. 50 1660 2012 10.1016/j.fct.2012.02.021 Purification and characterizationof a nitric oxide inhibitory peptide from Ruditapes philippinarum 

  22. Kor. J. Aesthet. Cosmetol. 13 445 2015 Antioxidant activity of acaiberry, blueberry, corni, and mulberry 

  23. 0891-5849 J. Nutr. Biochem. 17 117 2006 10.1016/j.jnutbio.2005.05.014 Inhibition of matrix metalloproteinase activity in DU145 human prostate cancer 56 cells by flavonoids from lowbush blueberry (Vaccinium angustifolium): Possible roles forprotein kinase C and mitogen activated protein-kinasemediated events 

  24. 0891-5849 J. Ethnopharmacology. 71 109 2000 10.1016/S0378-8741(99)00189-0 Comparison of the free radical-scavenging activity of propolis several regions of Argentina 

  25. 0891-5849 Korean J. Food Sci. Techonol. 45 667 2013 10.9721/KJFST.2013.45.6.667 Antioxidant activities in freeze-dried and hot air-dried Schizandra fruit (Schizandra chinensis Baillon) at different microwave-assisted extraction conditions 

  26. 0891-5849 J. Sci. Food Agr. 57 417 1991 10.1002/jsfa.2740570312 Distribution of bound and free phenolic acids in oranges (Citrus sinensis) and Grapefruits (Citrus paradisi) 

  27. 0891-5849 Free Radic. Biol. Med. 26 1231 1999 10.1016/S0891-5849(98)00315-3 Antioxidant activity applying an improvedABTS radical cation decolorization assay 

  28. 0891-5849 J. Agric.Food Chem. 52 7846 2004 10.1021/jf0486850 Characterization of anthocyanins and proanthocyanidins in some cultivars of Ribes, Aronia, and Sambucus and their antioxidant capacity 

  29. J. Korean Soc.Food Sci. Nutr. 39 1353 2010 10.3746/jkfn.2010.39.9.1353 Quality characteristics of grape pomace with different drying methods 

활용도 분석정보

상세보기
다운로드
내보내기

활용도 Top5 논문

해당 논문의 주제분야에서 활용도가 높은 상위 5개 콘텐츠를 보여줍니다.
더보기 버튼을 클릭하시면 더 많은 관련자료를 살펴볼 수 있습니다.

관련 콘텐츠

오픈액세스(OA) 유형

BRONZE

출판사/학술단체 등이 한시적으로 특별한 프로모션 또는 일정기간 경과 후 접근을 허용하여, 출판사/학술단체 등의 사이트에서 이용 가능한 논문

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로