$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"

특허 상세정보

Enzymatic solubilization of tea cream

국가/구분 United States(US) Patent 등록
국제특허분류(IPC7판) A23F-003/00   
미국특허분류(USC) 426/52 ; 426/597
출원번호 US-0054016 (1970-07-30)
발명자 / 주소
출원인 / 주소
인용정보 피인용 횟수 : 11  인용 특허 : 0
초록

A cold water-soluble tea concentrate or tea powder that when reconstituted gives a tea of improved astringency and color without turbidity is produced from tea extracts, and preferably black tea extracts, by treating the tea extract or tea cream with appropriate enzymes.

대표
청구항

A process of preparing a tea extract which comprises: a. preparing a hot water extract of black tea, b. adding tannase to the extract and permitting the tannase to remain in contact with the extract while maintaining said extract at a temperature within the range of about 25°to 55°C for a time sufficient to solubilize a substantial portion of the tea cream therein.

이 특허를 인용한 특허 피인용횟수: 11

  1. Petersen Bent R. (Copenhagen DKX). Enzymatic method for production of instant tea. USP1984114483876.
  2. Tsai Chee-Hway (Cincinnati OH). Enzymatic treatment of black tea leaf. USP1987014639375.
  3. Lehmberg Gregg Lance ; Balentine Douglas Ashley ; Hang Robert Steven ; Gobbo Steven Alphonse. Enzyme extraction process for tea. USP1999095952023.
  4. Lehmberg Gregg Lance ; Balentine Douglas Ashley ; Hang Robert Steven ; Gobbo Steven Alphonse. Enzyme extraction process for tea. USP1999075919500.
  5. Lehmberg Gregg Lance ; Balentine Douglas Ashley ; Hang Robert Steven ; Gobbo Steven Alphonse. Extraction process of tea with enzymes. USP1999075925389.
  6. Pulikkottil, Jose David; Palacharla, Ramakrishna; Ashok, Bhardwaj; Sankararaman, Ravi. Method of processing green tea leaves to produce black tea that can be brewed in cold water. USP2004076761918.
  7. Husaini Saeed A. (Marysville OH) Liu Richard T. (Worthington OH). Process for decaffeinating tea. USP1982024315036.
  8. Edmonds Christopher J. (South Nutfield GA GB2) Gudnason Geir V. (Atlanta GA). Process for enhancing the color and flavor of tea. USP1979014135001.
  9. Mai Jimbin (New Milford CT) Chambers Laura J. (New Preston CT) McDonald Richard E. (Brookfield Center CT). Process for inhibiting lipid oxidation in food and composition thereby. USP1990054925681.
  10. Carns Lawrence G. ; Cilliers Johannes. Tea bag for iced tea. USP2001056235323.
  11. Nicolas Pierre,CHX ; Raetz Eric,CHX ; Reymond Sylviane,CHX ; Sauvageat Jean-Luc,CHX. Tea extract preparation. USP1998105820901.