$\require{mediawiki-texvc}$
  • 검색어에 아래의 연산자를 사용하시면 더 정확한 검색결과를 얻을 수 있습니다.
  • 검색연산자
검색도움말
검색연산자 기능 검색시 예
() 우선순위가 가장 높은 연산자 예1) (나노 (기계 | machine))
공백 두 개의 검색어(식)을 모두 포함하고 있는 문서 검색 예1) (나노 기계)
예2) 나노 장영실
| 두 개의 검색어(식) 중 하나 이상 포함하고 있는 문서 검색 예1) (줄기세포 | 면역)
예2) 줄기세포 | 장영실
! NOT 이후에 있는 검색어가 포함된 문서는 제외 예1) (황금 !백금)
예2) !image
* 검색어의 *란에 0개 이상의 임의의 문자가 포함된 문서 검색 예) semi*
"" 따옴표 내의 구문과 완전히 일치하는 문서만 검색 예) "Transform and Quantization"

통합검색

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

특허 상세정보

Freezing method for perishable foods

특허상세정보
국가/구분 United States(US) Patent 등록
국제특허분류(IPC7판) A23L-003/36   
미국특허분류(USC) 426/524 ; 62/63 ; 62/64
출원번호 US-0782995 (1985-10-02)
발명자 / 주소
출원인 / 주소
인용정보 피인용 횟수 : 15  인용 특허 : 0
초록

A method of freezing perishable foods including the steps of causing one surface of a heat conducting container to contact cooled brine or a liquified gas of a low-boiling point, and keeping an object to be frozen in contact with the other surface of the heat conducting container. Thus, the freezing of the food proceeds only from the surface contacting the heat conducting container.

대표
청구항

A method for freezing perishable food articles comprising the steps of causing one surface of each of a heat conducting means having an open end to contact with a cooled brine or a liquified gas of a low boiling point which is contained within an open tank, and keeping a food article to be frozen in contact with the one surface of the heat conducting means, thereby causing said food article to be frozen only from the surface of the food article contacting said one surface of said heat conducting means whereby the formation of ice crystals in the interior...

이 특허를 인용한 특허 피인용횟수: 15

  1. Brackebusch Scott A. ; MacBride Maurine A.. Chilling of meat products. USP1999126004607.
  2. Wang Pie Y. (Wheaton IL). Freezing of food products. USP1990114968520.
  3. Liberman, Barnet L.; Glidden, Peter H.; Vandervoort, Kevin C.; Peacock, Robert J.. Method for determining composition balance of cooled brine. USP2011077977115.
  4. Liberman, Barnet L.; Glidden, Peter H.; Vandervoort, Kevin C.; Peacock, Robert J.. Method for determining composition balance of cooled brine. USP2012118313952.
  5. Liberman, Barnet; Vandervoort, Kevin Charles; Preissner, Andrew M.. Method for ensuring the use of brine with an optimal composition. USP2009097591139.
  6. Liberman, Barnet. Method for identifying thawed and refrozen products. USP2004016679070.
  7. Liberman,Barnet L.. Method of freezing meat in a marinade. USP2008117445805.
  8. Liberman Barnet L. (421 Hudson St. New York NY 10014). Method of freezing tissue. USP1989064840035.
  9. Liberman Barnet L. (421 Hudson St. New York NY 10014). Method of freezing vital body fluids. USP1989064840034.
  10. Liberman,Barnet L.; Glidden, Sr.,Peter H.; Vandervoort,Kevin C.; Peacock, II,Robert J.. Method of freezing with brine. USP2008087415832.
  11. Liberman,Barnet Louis; Glidden,Peter H.. Method of producing a frozen marinated reconstituted meat product. USP2006047022360.
  12. Liberman Barnet L. ; Glidden ; Sr. Peter H.. Method of reconstituting meat from trims. USP2001066248381.
  13. Yamada, Yoshio. Quick-freezing method and device for food with liquid surface contact. USP2009127628029.
  14. Liberman Barnet L. ; Vandervoort Kevin C. ; Glidden Peter H. ; Peacock ; II Robert J.. Ribbon-freezing method and apparatus. USP1998065761913.
  15. Liberman Barnet L. ; Vandervoort Kevin C. ; Glidden Peter H. ; Peacock ; II Robert J.. Ribbon-freezing method and apparatus. USP1999015857352.