$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Textured proteinaceous food 원문보기

IPC분류정보
국가/구분 United States(US) Patent 등록
국제특허분류(IPC7판)
  • A23L-001/31
  • A23L-001/325
출원번호 US-0251977 (1988-09-29)
우선권정보 JP-0238372 (1985-10-24); JP-0012772 (1986-01-31); JP-0096455 (1986-06-24)
발명자 / 주소
  • Ikoma Mitugi (Chiba JPX) Harada Masaru (Kanagawa JPX) Maruyama Tsutomu (Chiba JPX)
출원인 / 주소
  • Kabushiki Kaisha Kibun (Tokyo JPX 03)
인용정보 피인용 횟수 : 12  인용 특허 : 4

초록

A textured proteinaceous food having a unique texture which is obtained in such a manner that a domestic animal meat or a marine animal meat or a minced meat of such animal is heated so as to gel to such an extent that the meat material does not lose its binding capacity, and the proteinaceous mater

대표청구항

A process for preparing a textured proteinaceous food product comprising the steps of: (a) shaping a material selected from the group consisting of a marine animal meat, a domestic animal meat and mixtures thereof to form a shaped material; (b) gelling said shaped material by heating or allowing it

이 특허에 인용된 특허 (4)

  1. Hanson Marc C. (St. Louis Park MN) Legaux Bennie L. (Minneapolis MN) Renshaw Thomas A. (St. Paul MN) Sapakie Sidney F. (Plymouth MN), Fabricated seafood.
  2. Harada Masaru (Kanagawa JPX), Food extruding apparatus.
  3. Komukai, Chogo, Method of manufacturing food resembling scallop and food resembling scallop obtained by the same method.
  4. Kammuri Youichi (Hachioji JPX) Yamauchi Takafumi (Hachioji JPX) Takahashi Toshikatsu (Hachioji JPX), Process for producing fibrous food products.

이 특허를 인용한 특허 (12)

  1. McIsaac John ; Brueggeman Jim, Apparatus for food extrusion.
  2. Archie Rae McFarland, Apparatus for producing stranded, ground, meat products.
  3. Harada Masaru,JPX, Apparatus for supplying paste food sheets at a predetermined interval.
  4. Roussell, Laurence; Parent, Veronique; Lenglin, Guillaume, Fish based food product and process for making.
  5. Freda Joseph A. ; Olson Dennis ; Freda Joseph M., Meat product having denatured protein surface.
  6. Freda Joseph A. ; Olson Dennis ; Freda Joseph M., Meat product having denatured protein surface.
  7. John McIsaac ; Jim Brueggeman, Method for food extrusion.
  8. Freda Joseph A. ; Olson Dennis ; Freda Joseph M., Method of preparing a meat product having denatured protein surface.
  9. Giampietro Celsi,ITX, Microwaveable pasta pie and pan assembly.
  10. Juranovic, Lillian R.; Tuzzio, Paul V., Pretzel chip.
  11. Juranovic Lillian Regina ; Tuzzio Paul V., Process for preparing pretzel chips.
  12. Friedman Saloman ; Friedman Chava, Vacuum processed fish product in a tomato base cooking sauce.
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로